perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Loppusuoralla on kiva olla


Sain vihdoinkin aikaa kirjoittaa tännekin. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet elämäni hektisimmät - ja rankimmat. Tarja Halosen valinta Suomen tasavallan presidentiksi toiselle kaudelle ei onnistunutkaan vielä ensimmäisellä kierrokselle, joten vaalityö jatkui vielä kaksi viikkoa. Viime viikon 90 h työpanos ja tämän viikon melkein samanlainen työskentely alkaa jo väsyttää. Onneksi ihminen sentään osaa venyä juuri silloin, kun se on kaikkein tärkeintä. Sunnuntaihin asti kyllä jaksaa, mutta sen jälkeen on jo kiva hieman levätä... Maanantain ajattelin täysin levätä, tiistaina jatkuukin taas koulu.

Parin viime viikon aikana on hyvin voinut kokea miten tärkeäksi asiaksi ihmiset presidentinvaalit kokevat. Ihmisten pettymyksen, mutta toisaalta valtavan draivin jatkaa vaalityötä, ovat kokeneet ehkä selvimmin kentällä olevat vapaaehtoiset. Oli kyse sitten kampanjatoimiston henkilökunnasta tai kaduilla esitteitä jakavista ihmisistä, ovat monet meistä kokeneet ihmisten tunnepurkaukset. Meidän tehtävämme on toisaalta olla myös kuuntelijoina mutta muistuttaa ihmisiä myös siitä, että meidän Tarja on paras ehdokas. Kaikkein tärkeimmäksi ja haastavimmaksi tehtäväksi on osoittautunut nukkuvien ihmisten herättely - sekä lokalätäkköjen väistely.

Vaikka työ on ollut rankkaa ja yöunissa on säästetty on aika myös antanut paljon. Huippukohdiksi voitaneen lukea kerrat jolloin kannaltaan epäilevän ihmisen on saanut ymmärtämään miksi juuri meidän ehdokasta kannattaa äänestää. Tietysti myös monet kohtaamiset presidentin kanssa - mielenkiintoisimpana ehkä tapaaminen Tavastian takahuoneessa. Parin viikon sisällä olen tavannut Tarjan siellä jo kaksi kertaa - siis Tavastialla...elämä on ihmeellistä. Mutta ah, niin mukavaa.

Niin nuoret kuin vanhatkin ovat lähteneet oikein joukolla liikkeelle ja kadut sekä koko Suomi on täyttynyt sadoista ja taas sadoista Tarja-tapahtumista. Olkoon viimeisimmät kannatusluvut mitä tahansa, tärkeintä on, että kaikki menevät sunnuntaina äänestämään.

Poimintana tämän viikon tapahtumista mainittakoon vielä Kaapelin Hima & Salin "Naiset Tarjan takana" -kulttuuritapahtuma, jossa muutaman päivän varoitusajalla oli koottu mahtava joukko Suomen eturintaman naisia tieteen, taiteen, politiikan ja muilta yhteiskunnan aloilta. Paikalla olleena miehenä voin sanoa, että tapahtumassa oli enemmän munaa ja jytinää kuin monessa miesten saunaillassa ( Naiset - ei sovinistinen kommentti ;) ).

Muuten viikkoon kuului SETA:n politiikkavaliokunnan ensimmäinen kokous, jossa loimme katsauksen tulevan vuoden toimintaan ja suunnittelimme tulevien aikojen strategioita - niistä lisää myöhemmin. Viime viikonloppuna järjestettiin myös Nuorisoyhteistyö Allianssin jaostokoulutus, jonka sain survottua kalenteriini. Onneksi aiheet ovat äärimmäisen mielenkiintoisia, joten jaksaminen ei ollut ongelma.

Olen potenut myös huonoa omaatuntoa ystävieni vuoksi. Viimeisten neljän kuukauden aikana elämäni on täyttänyt vain yksi asia. Lounaat, illanvietot, leffat, juhlinta sekä liikunta on jäänyt melkein kokonaan pois ohjelmistosta. Kevään aikana lupaan tehdä parhaani ja tavata paitsiossa olleita ystäviäni - myös Kipaa. Odotan jo innolla kunhan pääsen myös juoksemaan Töölönlahdella ja tapaamaan kunto-ohjaajaani salilla. Rakkaat ystävät; kunhan rutistan vielä tutkinnon pois alta, sitten pidetään ISOT bileet - dj on jo varattu.

Kuten muutamat henkilöt ovatkin kommentoineet kirjoituksiani, ovat lisämerkinnät tervetulleita. Nyt lähden viettämään loppuiltaa kotiin, ravintolan kautta.

torstaina, tammikuuta 19, 2006

Jukka perkules!!

Kuinka mukavaa olikaan pitkän ja rankan työpäivän jälkeen huomata, että Suomen lahja maailmalle Mr. Väänänen, oli kirjoittanut Suomen presidentinvaaleista ja Tarja Halosen kampanjasta (vaikkakin hieman kriittiseen sävyyn). Kuten Jukka kohteliaasti omassa blogissaankin mainitsi (minut), on minulla ollut kunnia aloittaa poliittinen urani tämän nykyään Luxenburgissa asuvan suomalaisen kanssa. Olemme kumpikin toimineet Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat ry:n hallituksessa. Hän taitaa olla alkuperäinen syy siihen, että aikanaan lähdin mukaan demareiden toimintaan.

A great Finn, Mr. Jukka, is writing his blog in english. It makes me wish I would have time and energy to do the same. But maybe in the future, I hope. Jukka is extremely intelligent and sharp guy I met several years ago in the Student Union of my Polytechnic. Jukka has been active in the politics and nowadays he lives in Luxenbourg and works in banking. Addition to that he likes to run - what a perfect hero for me ;)

Tänään saimme osamme aalloista, jotka ovat lainehtineet poliittisessa lammikossa viimeisten päivien aikana. Halosta panetelleiden viestien lähettely saavutti lehdistön ja mietittiin oikein tosissaan mistä tässä on kyse. Vaalikampailun aikana olen omakohtaisesti voinut todeta miten lehdet kirjoittavat aivan mitä tahansa - kestä tahansa, ainoastaan saadakseen myyviä otsikoita. Keskustellessani henkilöiden kanssa, jotka kuusi vuotta sitten olivat mukana samaisessa kampanjassa, on tämänkertainen uudenlaisten viestintävälineiden käyttö informaation levittämisessä uutta. Tosissani toivon, että vaalit voitaisiin käydä rehdissä hengessä, vaikka keskusteltavaa taidetaan repiä myös jatkossa - vaikka tikusta, jos ei muusta.

Ehdin sopivasti kotiin ennen kymmentä katsomaan presidentinvaalien toisen kierroksen ensimmäistä tv-tenttiä. Ehdokkaat näyttivät olevan ihan terässä ja erojakin tuntui löytyvän - aivan mahtavaa! Tentin jälkeen huomasin onnekseni dokkarin Madonnasta - oi, miksi niin myöhään. Nyt on sitten selvinnyt minullekin minkä dvd:n haluan lahjaksi joltain ihanalta ystävältäni...kunhan joku toinen antaa minulle lahjaksi dvd -soittimen ja kaapeliverkkoon sopivan digiboksin...;)

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Hillittyä charmia kaivataan

Ensimmäinen työpäivä vaalien jälkeen oli raskas. Monellakin tapaa. Pettymys oli kieltämättä aika suuri kun Tarja ei mennytkään läpi ensimmäisellä kierroksella. Prosentteina 46,3 % ei riitänyt uusimaan presidentin mandaattia toimia virassa vielä toista kautta. Tämän lisäksi 14 h toimistossa vajaan viiden tunnin yöunien jälkeen ei ollut paras mahdollinen alku viikolle.

Vaalipäivän iltana, vaalituloksen selvittyä LaTour -ravintolassa olivat koolla monet rakkaat ystävät ja toverit. Heidän kanssaan oli hyvä keskustella tuloksesta ja jo vähän ajan kuluttua tappio ei tuntunutkaan niin raskaalta. Tuloksen mukaan istuva presidentti sai joka tapauksessa 1,4 miljoonan suomalaisen äänen - ei ollenkaan huono tulos. Vaalitulos sai aikaan ainoastaan yhä suuremman mielialan voittaa nämä vaalit. Työväenkin ehdokkaaksi julistautunut oikeistopoliitikko ei näitä vaaleja voita!

Aamun palaverin jälkeen oli tulevien kahden viikon ohjelma jo paljon selvempi. Omalta osaltani viimeistelin vielä Hakaniemen kampanjatoimiston ohjelmaa ja suunnittelin nuorten kampanjan yksityiskohtia. Kuten jo niin monena muunakin päivänä Tarja kävi kiireisestä aikataulusta huolimatta toimistolla tervehtimässä meitä. Presidentti vaikutti oikein hyväntuuliselta ja olevan valmiina taistoon. Tieto monien hyvin tyyppien tulemisesta Tarjan taakse on lisäksi lämmittänyt sydäntäni. Kiitos jo valmiiksi kaikesta tuesta jota teiltä on luvassa - yhteistyössä on voimaa.

Kuten jo vaaliyön jatkoilla tuli kuultua "Vastakkainasettelun aika ei ole ohi - tästä se vasta alkaa". Toivottavasti porvariehdokkaan tukijat muistavat säilyttää hallitun charmin myös näissä geimeissä - omalta osaltani voin ainakin sen luvata.

perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Viimeinen rutistus

Olo on aivan sanoinkuvaamattoman mahtava. Eilen illalla oli kampanjan viimeinen TarjaRock Tavastialla. Tavastia oli loppuillasta tupaten täynnä ja meininki aivan mahtava. Illan huippuhetken lähenemisen huomasi siitä, kun YLE:n vaalitentti läheni loppuaan ja Olavi Uusivirta odotti takahuoneessa vuoroaan. Illan aikana julkistettiin myös Taloustutkimuksen uusimmat kannatusluvut näyttävät Haloselle 52 %. Vaikka suunta on laskeva verrattuna edelliseen saman tahon tutkimukseen, ei ole syytä huoleen. Lukujen pieneneminen on ollut odotettavissa jo aikaisemmin, kun jokaisen pienen ehdokkaan oman äänestäjät ovat ryhmittäytyneet ehdokkaansa taakse. Pää on kuitenkin vielä pinnalla - pari yötä vaalipäivään. Nyt vaan kaikki tosissaan liikkeelle varmistamaan, että Tarjan äänestäjät LÄHTEVÄT sunnuntaina liikkeelle!

Illan päätähti tukikin valtaisten suosionosoitusten saattelemana paikalle Olavin keikan aikana. Ennen siirtymistään lavalle Tarja jutteli takahuoneessa muiden artistien kanssa ja kun aika siirtyä lavalle koitti olivat suosionosoitukset korviahuimaavat! TarjaRockin promoottori ja juontaja EllenJokikunnas toivottivat Tarjan lavalle. Sain myös itse olla luovuttamassa Tarjalla Helsingin Unelmaryhmä06:n lahjan - kirjan, johon nuoret tukijat olivat kirjoittaneet terveisensä Tarjalle. Enpä muista viimeksi kertaa, joka olisi aikaansaanut noin hienon tunteen. Tyytyväiseltä näytti myös itse juhlakalu sekä kaikki TarjaRockin eteen töitä tehneet ihmisetkin.

Myöhäinen meno toimistolle taisi jäädä tänäkin aamuna haaveeksi. Ensimmäiset puhelut soivat jo yhdeksältä aamulla, sen jälkeen on ollut hieman hankalaa saada unen päästä kiinni. Pari päivää - sitten se on ohi...

lauantaina, tammikuuta 07, 2006

Mikko Mallikas

Rankka viikko on takana. Tällä viikolla presidentinvaalikampanjat kiihtyivät entisestään - tämä näkyi myös Tarja Halosen Hakaniemen kampanjatoimistossa. Parhainpina päivinä kahvia on keitetty yli 250 kuppia, tapahtumia toimistolla on useita päivittäin ja nuorten TarjaMobiili kiertää keskustassa iltaisin jakaen kuumaa juomaa. Tänään Hakaniemen kampanjatoimistolla järjestettiin lasten ja nuorten TarjaKarnevaali, joka keräsi suuren joukon lapsia ja nuoria toimistolle.

Esiintymässä toimistossa oli Sirkus Finlandiastakin tuttu Prof. Bluffo, joka viihdytti yleisöä hauskoin jutuin sekä taikatemppuja tehden. Näyttelijä Anna-Leena Mäki-Penttilä maalasi lapsille hauskoja kasvomaalauksia sekä jokainen sai suunnitella ja toteuttaa omanlaisensa rintamerkin. Tänään suurena apuna toimistolla oli myös ahkera ja filmaattinen Mikko, joka tuttuun tapaansa hoiteli hommat ja otti valokuvia tapahtumasta.

Helsingin TarjaRockiin on enää viisi yötä jäljellä - lähdemme taas jakamaan tapahtuman flyereita ja julisteita kaupungille illalla. Torstai-iltana TarjaMobiililla oli hieman ongelmia pysyä käynnissä, nyt vika on korjattu, joten sama ongelma tuskin toistuu. Vaikka olo alkaakin olla todella väsynyt, pitää voimat viimeiseen viikkoon etsiä jostakin. Onneksi huomenna sunnuntaina on vapaapäivä.

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Peilipallo

Uusi vuosi vaihtui yllättävän kivuttomasti. Aatoksi olin kutsunut luokseni pienen joukon ystäviäni, joita useita sattui yllättäen yhdistämään poliittinen aktiivisuus. Toki joukossa oli myös muutama sellainen, joka tuli yhdistystoiminnan ulkopuolelta - lieneekö ilta ollut heille yhtä mielenkiintoinen...

Illan kestopuheenaiheeksi tuntui nousevan vaalit - kas kummaa. Paikalla oli myös muutama kokkari sekä yksi Vihreä mies, joten ihan ilman estoja emme Tarjaa päässeet kehumaan. Minulle eksoottisinta oli kävely Töölönlahdelle Oopperan kylkeen, josta pääsi seuraamaan valtavaa ilotulitusta. Ensimmäinen uusi vuosi Helsingissä, muuten. Muina vuosina uusi vuosi on vaihtunut niin kotiseudulla kuin ulkomailla, muttei koskaan täällä. Jatkoinpa iltaa vielä baariin, mutta kokemus ei ollut mitenkään mairittelema. Illan aikana törmäsin niin moneen remuajaan että huh huh.

Sunnuntai sujuikin vaan maatessa, tv:a katsellessa ja kirjoja lukiessa. Sunnuntai-illan laadukkaimman katselukokemuksen tarjosi Uuno Turhapuro, joka oli tällä kertaa presidenttinä. Pitkästä aikaa katsottuna leffa oli aivan mahtava! Samalla huomasi miten yhteiskunta on mennyt eteenpäin edes jossain; kun Uunolle esiteltiin uuden hallituksen ministereitä, heistä KAIKKI olivat miehiä. Siis ihan käsittämätöntä...jos nyt tehtäisiin sama leffa, olisi joukossa saman verran naisia. Onneksi Uuno valitsi hallituksekseen kuitenkin oman kotikylänsä suoraselkäisiä ja rehellisiä ihmisiä - joista löytyi myös naisia. Vaikkakin Uuno -elokuvien taiteellinen anti jääkin hieman vajavaiseksi voi niistä löytää niin paljon itseään...

Vaikka tarkoituksena oli pitää tämä maanantai täysin vapaana, huomaan löytäväni itseni täältä Hakaniemen kampanjatoimistosta koneen äärestä. Turha yrittääkkään pitää vapaata ennen vaaleja. Lauantain TarjaKarnevaalin ohjelma on viimeistä silausta vaille valmiina - kukaan ei voi olla tulematta paikalle ja samalla hankkia hienoa kasvomaalausta ;)

Loppuviikko onkin aika kiireistä aikaa - TarjaMobiili kiertää Helsinkiä ke-la -iltaisin ja ajattelin olla mukana autossa joka ilta. Nähdään siis viimeistään kaupungilla.

TarjaRocks!

Unelmaryhmä06 ja TarjaMobiili liikkeellä Helsingin yössä

Tarja Halosen nuoret tukijat lähtivät liikkeelle viime viikonloppuna. Helsingin Unelmaryhmä06 tempaisi jakamalla lämmintä glögiä iltaisinräntäsateen saattelemille yönkulkijoille. Tempaus on osa nuorten unelmaryhmäläisten Tarja Halosen vaalikampanjaa, jossa jaetaanTarja-materiaalia sekä kierretään Helsinkiä TarjaMobiili -autolla. Nuorten kampanjan päätapahtumia valtakunnallisesti ovat TarjaRock 06-konsertit. Seuraavat konsertit järjestetään 3.1. Oulussa, 5.1. Joensuussa, 7.1. Tampereella ja 8.1. Jyväskylässä. Päätapahtuma järjestetään Helsingissä torstaina 12.1. Tavastialla klo 19 alkavassatilaisuudessa mukana menossa ovat Carmen Gray, Timo Rautiainen & JarkkoMartikainen, Jonna, Olavi Uusivirta, Kastor, Valerian, Dj Olenko, Tarja Halonen sekä yllätysesiintyjä. Sitä ennen TarjaMobiili jatkaa tulevina viikkoina kiertämistä eri puolella Helsinkiä. Lisää tietoa Unelmaryhmästä jaTarjaRockista voi saada osoitteesta www.tarjarock.net.