torstaina, toukokuuta 31, 2007

Summer is here

In less than an hour June is finally here! It means that the summer 2007 begins soon. For the first time in years I have a change to spend lovely four weeks holiday in July and August. For the first time I truly believe I've deserved it!

Some pretty nice and amazing things has happened to me already this year. I bought my first own flat in Helsinki, I finished my Bachelor's theses and soon I'll get my Bachelor's Degree in Hospitality Management. Today I participated the last two obligatory theses-seminar-classes at school - What I need to do next is to write the last essay of the climate change - that will be the last thing to do for my degree. Six years I have studied at Laurea University of Applied Sciences and finally I'm finishing!

I do have some nice planns for the summer how I will reward myself but I won't tell it here :) The right ankle which ligament was insured over three months ago has finally healed now. I am able to jog and run again - the thing I'm gonna do tomorrow morning before going to work. Nice day at work ahead again - better go to bed now.

See you!

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Living Library

Viime viikko oli vaihteeksi yhtä juoksua. Töissä siivottiin muiden töiden ohella vinttiä, SETA:n politiikkavaliokunta kokoontui tiistaina kuten myös Haagan johtis. Hyvä ystäväni Tanja oli käymässä ensimmäistä kertaa kahdeksaan (!) vuoteen Helsingissä ja hänelle pidin seuraa keskiviikkona. Kaikesta huolimatta, Tanja oli oikein reipas eikä eksynyt kertaakaan kaupungissa!

Samana iltana sain myös tietää, että yhdistyksemme Pinkkiruusu ry oli saanut maininnan Kati Mustolan ja Johanna Pakkasen teoksessa "Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historia". Sain myös kuulla, että toinen ystäväni on saanut viimeisen opintosuorituksen hyväksytysti läpi Laureassa! Onnea siitä hänelle.


Loppuviikosta ehdin hoitaa vielä luottamusmiehen hommia, kirjoitaa toka vikaa esseetä ja valmistautua viikonlopun Maailma Kylässä -festivaaleja varten, jossa toimin Kaikki Erilaisia - Kaikki Samanarvoisia -teltan Elävä Kirjastossa homo-kirjana. Viikonloppu sujui tavattoman mielenkiintoisissa merkeissä kirjastossa 29 muun kirjan kanssa. Elävässä kirjastossa ajatuksena on tarjota erilaisia "kirjoja", joita ihmiset voivat lainata ja tutustua erilaisiin aiheisiin. Tällä kertaa kirjastossa oli mm. insinööri-kirja, pakolaisnainen-kirja ja pyörätuolissa oleva vammainen -kirja.


Itseäni lainattiin kumpanakin päivänä neljä kertaa ja lainauksien aikana vastailin useasti mielenkiintoisiin kysymyksiin. Oli avartavaa huomata, että vaikka itse elänkin täyttä elämää seksuaalisen vähemmistön edustajana, kaikille ei ollut edes selvää mitä sana homo tarkoittaa. Elävää Kirjaston konsepti on kansainvälinen ja voin lämpimästi suositella sitä levitettäväksi ja vietäväksi muuallekin Suomeen.


Kahden päivän festarielämän jälkeen olin illalla niin väsynyt, että festareiden jatko-bileet oli pakko jättää väliin vaikka olisin paikalle halunnut mennäkin. Onneksi esseeni alkaa olla kohta valmis palautettavaksi opettajalle - toinen pitäisi rutistaa vielä ennen kesäkuun puoliväliä...

perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Keskustelutilaisuus 7.6. klo 18.30

Tervetuloa “Vähemmistöt mediassa - kenen ehdoilla?” -keskustelutilaisuuteen

Aika: 7.6.2007 klo 18.30
Paikka: Ravintola Punavuoren Ahven, osoite Punavuorenkatu 12
Tilaisuudessa alustamassa ja keskustelemassa median ja vähemmistöjen suhteesta Helsingin Sanomien toimittaja Tanja Aitamurto.Tule mukaan tilaisuuteen keskustelemaan ja nauttimaan hyvästä seurasta ja tutustumaan uusiin ja vanhoihin tovereihin!

Järjestäjä: Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry ja Opiskelijademarit OSY ry.
Lämpimästi tervetuloa!

keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

PinkkiLounge2007

Kesä 2007 on pian täällä. Silloin on aika levähtää pitkän kevään jälkeen, nauttia hyvästä säästä ja tietysti mahtavasta seurasta! Tänä kesänä loistavan mahdollisuuden tähän tarjoaa Pinkkiruusu ry:nPinkkiLounge -terassitapaamiset.

PinkkiLoungella kuulet parhaat jutut, tapaat ihanat tutut ja nautit hyvästä musiikista lämpimässä säässä. PinkkiLoungelle ovat tervetulleita kaikki avarakatseiset ystävät ja toverit - iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Laita tulevan kesän päivämäärät muistiin jo nyt:
torstai 7.6. klo 20.00
keskiviikko 27.6. klo 20.00
torstai 16.8. klo 19.00

Kesän ensimmäinen PinkkiLounge järjestetään ravintola dtm:ssa osoitteessa Iso Roobertinkatu 28. Ravintolassa voit nauttia myös paikan antimista pikkupurtavan ja juoman muodossa.
Loppukesän PinkkiLoungen tapahtumapaikoista ja muista Pinkkiruusu ry:n tapahtumista tiedotetaan myöhemmin tällä listalla sekä kotisivuilla osoitteessa www.pinkkiruusu.fi.

Tervetuloa viettämään kesää yhdessä!
Terveisin,Pinkkiruusu ry:n hallitus
Lisätiedot:Jani Ryhänen, puheenjohtajaPinkkiruusu ry / www.pinkkiruusu.fi

lauantaina, toukokuuta 19, 2007

synttäripoika

Tämä viikko taisi olla kevään viimeinen rikkinäinen viikko. Torstaina vietettiin maailman homofobian vastaista päivää, jolloin Pinkkiruusu ry oli mukana 1705-tapahtumassa dtm:ssa. Ennen tilaisuutta järjestettiin ruusutalkoot, jossa ruusu sai kaverikseen mietelauselapun. Juhlatilaisuus dtm:ssa oli hyvin lämminhenkinen ja hauska. Tilaisuudessa puhuivat mm. Europarlaamentaarikko Alexander Stubb, SETA:n pääsihteeri Aija Salo sekä koulutussuunnittelija Ville Ylikahri. He kaikki pohtivat nykypäivänä esiintyvää homofobiaa ja sen eri muotoja. Eri maissa ja osissa maailmaa tuo homo-pelko on erilaista. Pohjoismaissa kamppaillaan nykyään siitä, onko samaa sukupuolta oleville henkilöille adoptoida lapsia ja miten hyvin meidät otetaan huomioon yhteiskunnassa sekä esimerkiksi työyhteisössä.

Suuressa osassa maailmaa "homoutta" ei sen sijaan edes tunnusteta. Henkilöt, jotka rakastavat samaa sukupuolta, kohdellaan sairaina rikollisina, jotka "kiinni" jäätyään homostelusta, saada jopa kuolemantuomion.

Ei asiat meilläkään aina ruusuisesti ole. Viimeksi eilen sain huomata, että itse taas pienen väliajan jälkeen sain joutua loukkaavan homofobisen arvostelun kohteeksi. Yleisen homottelun ja vähemmistövastaisen kohtelun ulkoapäin kestää aivan hyvin. Aina löytyy joukko ihmisiä, jotka eivät arvosta ihmisoikeuksia ja katsovat oikeudekseen ampua puskasta. Pahimmalta homofobia kuitenkin tuntuu silloin, jos se tulee yllättävältä taholta tai ryhmästä, josta sitä ei olisi uskonut. Toki ulkoisilla tekijöillä kuten ikä, asuinpaikka ja muut "selittävät" tekijät tulee ottaa aina huomioon, mutta ei silläkään asiaa voi loputtomiin selittää.

Haluaisin aina itse olla mahdollisimman suvaitsevainen ja ymmärtäväinen erilaisuutta kohtaan, koska itse on saanut kokea ihmisten ennakkoluulot, juuri vähemmistöryhmään kuulumisen vuoksi. Mutta kai minullakin on jossain vaiheessa olla hyväksymättä joidenkin henkilöiden mielipiteet? Vaikka en pitäisiköön henkilökohtaisesti jostakin ihmisestä, en lähde yleistämään, että kaikki tuohon viiteryhmään kuuluvat henkilöt olisivat samanlaisia. Kaikki lihaa syövät heteromiehet eivät ole ennakkoluuloisia juntteja. Toki ihmisen luonteeseen kuuluu, että yleistämällä pääsee helpommin. Mutta johonkin se raja on vedettävä.

Oli kyseessä sitten työyhteisö, perhe tai harrastustoiminta, ei toisten vähättelyä ja alistavaa kohtelua tarvitse sietää. Kun paikalla on ihmisiä on aina myös yhteisö. Yhteisön velvollisuus ja vastuu on puuttua voimakkaasti rehottavaan epäoikeudenmukaisuuteen. Jos joku ei pelaa yhteisillä pelisäännöillä, on hänelle annettava mahdollisuus muuttaa tapojaan. Jos muutosta ei kuitenkaan tapahdu, tulee asiaan saada loppu.

Toivon, että ihmisillä riittäisi rohkeus avata suunsa, kun tilanne sitä vaatii. Olen tyytyväinen siihen, että omassa ikävässä tapauksessani, kanssaihmiset ovat reagoineet voimakkaasti. Kiitos siitä heille. On hassua jäädä miettimään kuitenkin lopuksi sitä, olenko liian herkkä tai ylireagoinko asiaan? Eihän minun pitäisi edes ajatella asiaa - itsensä syyllistäminen saa jäädä heti - minun, eikä kenenkään muunkaan tarvitse koskaan sietää tippaakaan homofobiaa! Mikään syy ei saa antaa oikeutusta käyttäytyä tiettyä ihmisryhmää kohtaan yksioikoisesti syrjivästi.

Käsillä on vapaa viikonloppu. Tänään viimeistelen opinnäytetyötäni ja lähden pian nauttimaan kauniista ulkoilmasta. Ystävälläni Minnalla on tänään 30-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Onnea siitä hänelle. Itse täytän vasta 27 vuotta - kiitos äitille ja isälle.

Kuva Jani, Anna, Emma ja Anssi - Pinkkiruusun jakotiimi 17.5.2007

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Kannanotto 17.5.2007: Homofobia yhä ongelma Suomessa

Pinkkiruusu ry: Homofobia yhä ongelma Suomessa

Hyvästä tasa-arvokehityksestä huolimatta homofobia on yhä ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Vaikka syrjintä on kielletty esimerkiksi työhönotossa, on vaikeaa muuttaa ihmisten kielteisiä asenteita lainsäädännöllä.

Homofobia johtuu tiedon puutteesta, joten valtio voi sitä parhaiten vähentää lisäämällä kansalaisten mahdollisuuksia saada asiallista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä yhteiskunnallisten
instituutioiden, kuten koulun ja armeijan kautta.

Pinkkiruusu ry muistuttaa Suomen hallitusta lupauksistaan, ja toivoo sen valmistelevan pian hallitusohjelmassa luvatun esityksen samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta sisäiseen adoptioon. Jos hallituspuolueissa ei ole riittävää enemmistöä toteuttamaan uudistusta, löytyy SDP:n eduskuntaryhmästä varmasti tukea, jotta sisäinen adoptio saadaan toteutettua tällä hallituskaudella.

Lisäksi yhdistys esittää, että selvitettäisiin mahdollisuus antaa samaa sukupuolta oleville pareille tasa-arvoinen oikeus myös ulkoiseen adoptioon.

Torstaina 17.5. vietetään maailmanlaajuista homofobian vastaista päivää. Päivän tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, että syrjintää seksuaaliseen suuntautuneisuuteen perustuen tapahtuu edelleen. Pinkkiruusu ry on mukana ravintola dtm:ssa järjestettävissä 1705-päivän päätapahtumassa, jossa yhdistys jakaa vaaleanpunaisia
ruusuja muistuttaen edelleen yhteiskunnassa vallitsevasta homofobiasta.

Lisätietoja:
Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry
puheenjohtaja Jani Ryhänen, puh. 050 537 23 48

maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Pinkkejä unelmia

Onpas kiva aloittaa Sinkkuelämän katsominen alusta. Tuo sarja on kuulunut elämään jollain tasolla jo vuodesta -99... kuinka eri silmin tuota kaikkea katsookaan nyt kun on vanha ja viisas...buaah.

Pinkkiruusun hallituksen kokous oli tänään - kohta seuraa tietoa mitä kivaa olemme keksineet tulevaksi kesäksi; ja kohta kaikilla on kivaa!

sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

..in a room with a rather butiful woman

Mikä nainen!

Viisut ovat ohi ja voitto meni Serbiaan. Mahtava Marija Šerifović voitti kappaleella Molitva. Itse olin seuraamassa spektaakkelia dtm:ssa T,T&T:n seurassa. Jo yhdeksän jälkeen paikka täyttyi nopeasti katsojista. Kello kymmeneltä paikka räjähti. Ensimmäinen kliimaksi oli Hannan esitys. Toinen oli numerolla 11 kilpaillut Madonna-Björk -imitaatio, jossa oli hieman yritystä. Ukrainan Babuska teknibiitti oli mieletöntä; saa kuulla muuten kappaletta koko kesän diskoissa ympäri Eurooppaa. Iso-Briannian homot eivät tuoneet voittoa - aika tylsä esitys ja siinäpä ne parhaat olivatkin.

Juontajat olivat hyviä - Krisse myös. Joulupukki olisi voinut olla samannäköinen postikortissa ja lavalla. No - mutta kaikesta huolimatta paras kv-paketti, joka Suomessa on koskaan järjestetty! Harmi etten ollut mukana organisaatiossa, olisi varmaan oppinut hurjasti. Ja valot - MIELETTÖMÄT! Miltähän tuntuu katsoa seuraavaa Emma-gaalan televisiontia näiden kisojen jälkeen? Toivotaan, että sitä tietoutta tyylikkäästä shown ohjauksesta riittäisi myös omiin tuleviin ohjelmiimme, vaikkei ylimääräistä rahaa olisikaan.

Nämä kisat olivat kyllä varsinaiset vähemmistöjen riemuvoitto. Euroviisuista on todellakin tullut Euroopan homojen suurin gay-pride -tapahtuma. Se, että kisan voitti kuka voitti hyväksikäyttäen kuvakieltä, josta selvästi oli luettavissa naisten välisestä rakkaudesta, voi olla iloinen. Itä-Euroopassa ja Balkanilla vähemmistöjen asema on ollut hyvin huono. Josko tämä voitto voisi lieventää ennakkoluuloja homoja kohtaan? Ilman valtamediaa liennytystä on turha odottaa. Vielä kymmenen vuotta sitten tilanne vähemmistöjen oikeuksien kohdalla ei ollut todellakaan näin hyvä. Kehitys kehittyy ja tasa-arvo edistyy.

Suomi hävisi sitten jääpallokisat - no, eipä voi mitään.
Kuva Yle.fi/eurovision

torstaina, toukokuuta 10, 2007

almoust there!

Hey - opinnäytetyön arvioiva seminaari on takana - päästiin se läpi - nyt vuorossa enää työn viimeistely!!!!

Tänään on aika juhlia - sekä onttia, että viisujen seminfinaaleja.

Hauskaa iltaa kaikille.

Jani

tiistaina, toukokuuta 08, 2007

odottavan pitkä aika

Uuh - tää viikko on niin siisti! Torstaina pitäisi saada ont pois jaloista pyörimästä, lauantaina ovat vihdoin kisat, joita jokainen meistä on odottanut! Kävin juuri YLE:n sivuilta katsomassa ennakkotietoja viisujen semifinaalin ja itse finaalin kilpailukappaleiden välisistä "postikorteista", joita on kaikkiaan 52 kappaletta. Täytenä yllätyksenä tuli, että noita videopätkiä on kuvattu myös Nurmeksessa, vanhassa kotikaupungissani! Siis ihan mieletöntä!!!!

Onneksi enää pari yötä semifinaaliin - pari lisää niin olaan finaalissa...

Mulle on tullut pakonomainen mielihalu katsoa taas Little Britainin jaksoja - ostaisin dvd:tä jo nyt, mutta mulla ei ole soitinta. Kunnes sellaisen jostain saan, saan tyytyä YouTuben suttuisiin versiohin.

maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Some new sites you can find me on - Galtsu & MunTila

For your information: addition to traditional IRC-galleria (nimimerkki Ryhis) in the future you can find me at the MySpace.com as well. Not so much material on MySpace yet but I'll try to add some good stuff there for your entertainment. Please feel free to add me as your friend. Peace&sun shine for everyone.

sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Laitilan limppaa ja raparperipiirakkaa

Olipa hauska viikonloppu vuorossa. Perjantaina vietin iltaa ystäväni kanssa kotona, lauantaina taas olin tukarin koulutuksessa. Lähden kentälle taas tulevana perjantaina, jolloin on tarkoitus kierää helsinkiläisiä baareja ja jakaa tietoa turvallisesta seksistä sekä turvaseksivälineitä. Lauantaina suuntaan taas Lahteen, jossa järjestetään Demarinuorten sosiaaliturvajärjestelmän uudistusta käsittelevä seminaari. Illalla sitten räjähtääkin Helsingissä: Euroopan kansojen yhteinen musiikkikarkelo levittää ilon ja mahtavan musiikin keinoin hyvää mieltä kaikkialle - tai no ainakin joillekin. Lauantai-illalla on pakko päästä viettämään iltaa hyvien ystävien seurassa. Riippumatta lopputuloksesta ja Hannan sijoituksesta olisi tarkoitus jatkaa baariin aistimaan kansainvälistä tunnelmaa.

Osan tästä kansainvälisestä hengestä pystyi tuntemaan jo eilen Oraksen vaalijuhlien jatkoilla. Eilisen tukarin koulutuksen jälkeen olin matkannut Tamperelle, josta matkustimme disko-junassa Pasilaan. Junassa ei kylläkään toiminut musiikkilaitteet, jonka vuoksi biletys jäi vähemmälle. Itse vaalijuhlat järjestettiin Rauhanasemalla, jonne oli kokoontunut suuri joukko erilaisia tuttuja ympäristötyyppejä ja -poliitikkoja.

Muutamaan kertaan sain olla tilillä demariudestani. Mutta vastakkainasettelujen aikahan on ohi, hyvät vihreät toverit! Ilmastonmuutoksen hillitsemisessä luulen olevani aika monesta asiasta samaan mieltä kuin vihreät, mutta ihmisten oikeudesta asua haja-asutusaluella haluanpitää kiinni. Vaikken itse voisi kuvitellakaan asuvani muualla kuin erinomaisten juna-, bussi- tai ratikkayhteyksien ulottuvilla Helsingin keskustasta, ei tämä malli käy kaikille. Kallis polttoaine on aidosti ongelma ihmisille alueilla, joissa ei ole julkista liikennettä tai lähimpään kauppaa on 15 km matka. Ihmisillä tulee olla täysi oikeus asua luonnon keskellä, jos he sitä haluavat. Toki yksityisautoiua pitäisi pystyä vähentämään eri keinoin. Satsaaminen luontoa mahdollisimman vähän kuormittaviin polttoaineisiin tai kulkuneuvojen ympäristöystävällisiin teknisiin ratkaisuihin on yksi keino helpottaa tätä ongelmaa.

Ilmastonmuutoksen hidastaminen ja sen pysäyttäminen ei toteudu niin kauan kuin ihmiset ovat asenteellisia muutokselle. Lakien ja säädösten kautta muutetaan lainsäädäntöä, mutta ihmisten mieleen vaikuttaa esimerkki. Kun esikuva, oli hän sitten jalkapallotähti tai poliitikko, toimii kun hän opettaa, voi tähän luottaa ja häneltä voi oppiä paljon. Itse huomaa välillä kulkevansa myös sivupoluilla, mutta eikös erehtyminen ole vain inhimillistä?

Vielä juhlasta: tarjolla oli mielettömän hyvää luomu-kasvisruokaa (taisi olla jopa vegaani), jonka valmistaneen kaksikon olen jo alustavasti rekrytoinut omiin valmistujaisiini. Pasilasta jatkoimme Lostariin ja mamaan, jossa kansainvälisiä viisuvieraita ei voinut olla huomaamatta. Pitkä päivä vaati veronsa ja tänään nukuinkin yli puolen päivän.

Tämä päivä on mennyt chillaillessa ystävien kanssa sekä torstain ont-semmaan valmistautuessa. Tuleva viikko on siis odotusta täynnä. Keskiviikkona menen vielä luottamusmieskurssin toiseen osioon Petäykseen. Onneksi siitepölyallergia ei ole äitynyt liian pahaksi - noita vaivoja taitaa olla muutenkin ihan riittämiin. Huomenna voisi yrittää hankkia uuden passin - olen onnistunut siirtämään toimenpiteen jo usemman viikon. Aika mennä nukkumaan, jotta aamulla jaksaa lähteä aikaisin asemalle.

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Shadelainen kiittää

Kiitos Ilja kommentista. Venäjä vie kiistan YK:iin - tästä taitaa tulla aika pitkäaikainen kiista. Mielenkiintoista on katsoa miten EU tulee asiaan puuttumaan, jos kiista saa vielä uusia ulottuvuuksia.

Tänään oli henkikökohtaisessa elämässäni kohtuullisen onnellinen hetki. Olin jo kahdeksan jälkeen aamulla viimeistelemässä opinnäytetyötäni koululla aiheesta "Ravintola-alan lähitulevaisuudennäkymiä Helsingissä". Puolenpäivän maissa saimme luovutettua työn viimein opettajallemme. Kyllä helpotti. Kypsyysnäytteen jälkeen vierailu opintotoimistoon lisäsi epäuskon tunnetta. Ystävällinen toimistovirkailija ohjeisti tarkasti miten valmistuvan opiskelijan tulee toimia ennen valmistumista. Alkaakohan tämä olla nyt tässä?!

Iltapäivällä sain varmistuksen sille, että Pinkkiruusu osallistuu 1705:n eli homofobian vastaisen päivän tilaisuuteen dtm:ssä. Tilaisuudenhan järjestää Ranneliike ry, joka on toiminut monipuolisesti viime vuosina hlbt-kysymysten parissa. Tarkemmin Pinkkiksen osallistumisesta tapahtumassa kuulette tulemalla paikan päälle 17.5. dtm:aan. Pinkkuruusu ja OSY järjestävät ensi viikolla keskustelutilaisuuden mediasta Punavuoren Ahvenesta. Lisätietoja kummastakin tapahtumasta luvassa pian Pinkkiruusun kotisivuilta. Viimeiset viikot ovat menneet kuin sumussa asunnon remontin ja koulujuttujen vuoksi. Tuntuu, etten ole voinut keskittyä kunnolla mihinkään muuhun. No, jos lupauksia pitäisi antaa, niin pian minulla on voimia keskittyä myös muuhun kuin itseeni ;)

Tuleva viikonloppu on vaihteeksi taas vapaa. Lauantaina osallistun AIDS-tukikeskuksen vapaaehtoisten koulutukseen, jossa saamme lisäoppia tukarin toiminnasta, perustietoa hiv-infektiosta sekä vapaaehtoistoiminnasta. Iltapäivällä suuntaankin Tampereelle, josta alkaa ystäväni vaalijuhlat. Tosin ehdin käydä Tampereella vain kääntymässä, koska matkaan lähdetään jo kuudelta juhlapaikaksi varatussa junassa. Alkuillaksi tulemme Helsinkiin, jossa luvassa sankarin itsensä mukaan "tarkemmin suunnittelematonta kivaa" Rauhanasemalla. Toivottavasti paikalla on edes hyvä tiskijukka. Tänään ilta päättyi Satkariin, jossa parin viikon tauon jälkeen sain maukasta nepalilaista ruokaa. Päädyin valitsemaan annoksesti Paneer Chilin, joka tuntui olevan hieman liian tulin minulle. Ruoan lomassa oli kiva tehdä lomasuunnitelmia.

Muutenkin iltani oli ollut miellyttävä. Aiemmin illalla luonani vieraili ystäväni Tanja Teijon ja Tommin kanssa. Olin hehkuttanut T,T&T:lle asunnostani niin paljon, että oli jo korkea aika saada heidät vierailulle. Tuparilahjaksi sain pullon shampanjaa, joka makaakin nyt kivasti kyljellään jääkaapissa, avaamista odotellen. Hyvän kuivan juoman olivat valinneet.

P.S. Onko muuten kenestäkään muusta nuo "fart"-aiheiset kyltit hauskoja..? Toisen suosikkini, eli "farthinder"-kyltin voi myös bongata Haagasta. Kyseisen huumorin kannattajat voivat ilmoittautua minulle. Arto, sinun ei enää tarvitse ;p)

tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Reput auki!

Sain viime viikolla tiedon viimeisen Laurean tentin tuloksesta; pääsin siitä läpi - vielä kolmosella! Pakko paukutella olemattomia henkseleitä tuosta. Saman päivänä oli tapaaminen opettajan kanssa opinnäytteestä. Sekin oli ilmeisesti edennyt ihan hyvin - 10.5. on arvioiva seminaari, jonka jälkeen opinnäytetyö on kasassa! Kunhan saan vielä pari esseetä kirjoitettua, olen valmis - valmistumaan. Restonomi (AMK)...kuinka aionkaan muistuttaa tutkinnosta muutamaa vielä koulussa roikkuvaa toveria..hehhaaa. Vappua vaan kaikille! ;)

Viime päivät olen epäuskoisesti seurannut patsaasta ja sen siirrosta johtuvaa eriskummallista näytelmään naapurissa. Ison diktatuuria lähentelevän valtion hallinto on sitä mieltä, ettei nykyinen itsenäinen maa saa päättää, missä muutama sen sankarihaudoista sijaitsee (siis joillekin). Kun soppaan lyödään vielä pienemmän maan huonosti hoidettu vähemmistökysymys, niin eihän siitä hyvää voi seurata.

Naurettavaa on myös isomman valtion öykkärimäinen käytös, jossa se vaatii itsenäisen valtion hallituksen eroa. Aika älykästä politiikkaa ison maan johdolta, joka näin "taitavasti" ohjaa huomion oman takapihan rikkaruohoista. Diplomatia on saanut jäädä unholaan jo ajat sitten ja tilalle on tullut ihmisten omavaltainen käytös. Tai valtion jopa. Miltähän kuulostaa se, että tuon ison valtion poliisi on antanut oikeutuksen epämääräiselle pienen valtion suurlähetystön ulkopuolella päivystävälle joukolle tarkistaa lähetystöön menevien ihmisten tavaroita ja estää ihmisten vapaa kulku? Voiko tuo olla enää edes totta!?

Kyseinen näytelmä tuntuu menevän niin yli, että aamun lehteä lukiessani en voinut estää spontaani naurun pyrähdystä. Siis missä vitun 80-luvulla nyt eletään?! Onneksi meidän uusi taitava ulkoministeri poimii pisteitä jupakasta ottamalla napakasti kantaa kysymykseen. Liekö nolla-arvostus, vai miksiköhän hänen mielipiteet eivät herätä kuin ärsytystä?

Joka tapauksessa - isossa naapurissa taitaa tulla vaalit ja pientä naapuria on kiva kiusata.
Kumman puolellehan tässä asetutaan? Joku tuntuu haluavan ärsyttää toisia ihan kunnolla. Joku asia tässä nyt on taustalla.

Surullisinta tapauksessa on se, että tästä ne ennakkoluulot vasta nousevat. Meilläkin täällä kotona tuota vähemmistöä aika reippaasti. Ja vaikka edellä kuvatulla skismalla ei ole mitään tekemistä meidän vähemmistön kanssa, tulee väkiselläkin leimattua kaikki ison naapurin ihmiset samanlaisiksi öykkäreiksi. Voi voi. Ihan niinkuin maailmassa ei olisi jo tarpeeksi eripuraa, pitääkö sitä tietoisesti lisää luoda. Kunpa ihmiset osaisivat erottaa suuren valtion hallinnon itsevaltaiset pyrkimykset sen kansalaisten todellisuudesta.