perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

TERVETULOA PRIDE-KULKUEESEEN HUOMENNA KLO 12.00!


Hyvät ystävät!

Tervetuloa osallistumaan Helsinki Priden kulkueeseen huomenna lauantaina 30.6. klo 12 alkaen Kampin Narinkkatorilta. Tänä vuonna meillä Pinkkiruusulaisilla on oma joukko, jossa osallistua kulkueeseen.

Pinkkiruusulaiset kokoontuvat kello 12 Narinkkatorilla, Salomonkadun puoleisella laidalla, portailla kaukoliikenteen terminaalin oven edessä. Kulkue päättyy Kaivopuistoon, jossa on tapahtuman virallinen puistotapahtuma. Puistossa Pinkkiruusulla on oma standi yhdessä Demarinuorten ja SONK:in kanssa. Kysymykset voi osoittaa Pinkkiruusun Pride-vastaavalle ja vpj Emma Kuntsille, puh. 044 58 603 85 tai s-posti emmakuntsi(at)gmail.com .

Helsinki Pride järjestetään 25.6.-1.7.2007. Pride on Suomen suurin homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma. Kaikille avoimen jokakesäisen festivaaliviikon monipuoliseen tarjontaan kuuluu Pride-kulkueen lisäksi keskustelutilaisuuksia, tapaamisia, juhlia ja paljon muuta. Helsinki Priden tavoitteena on lisätä avoimuutta ja moninaisuuden hyväksymistä yhteiskunnassa.

Toivottavasti pääset paikalle tekemään kulkueesta entistä sosialidemokraattisemman ja tasa-arvoisemman!

NÄHDÄÄN HUOMENNA!

Jani Ryhänen / puheenjohtaja / Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry
puh. 050-537 23 48 / www.pinkkiruusu.fi
--

torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Uusia makuja

Kävin eilen lääkärissä parinkin vaivan vuoksi. Jalkaani määrättiin taas tulehduskipulääkkeet ja kymmenen päivän urheilukielto. Apteekista saamani voide aurinkoihottumaan oli ollut väärää - tämän vuoksi ihottuma ei ole parantunut toivotulla tavalla - monivammaisuuteni sen kun jatkuu.

Jos jotain positiivista pitää hakea niin olkoo se sitten kesäloman lähestyminen. Enää kuusi työpäivää - sen jälkeen on loma. Monet vammani eivät ole estäneet minua osallistumasta Helsinki Prideen. Eilen osallistuin Vantaan kaupunginmuseon Sateenkaari-Suomi -näyttelyyn, jonka jälkeen olimme Pinkkiruusun järjestämässä keskustelutilaisuudessa sukupuolten moninaisuudesta. Tutkija Anna Moring johdatteli keskustelua. Paikalla oli viitisentoista aktiivista keskustelijaa ja vaikka oman puljun tapahtuma olikin, niin henki oli aivan mahtavaa. Tilaisuuden päätteeksi tulimme vielä Helsingin keskustaan PinkkiLoungelle. Pahoittelut kaikille, joilla oli epätietoisuutta paikasta - tällä kertaa tapahtuma alkoi myöhässä keskustelutilaisuuden venymisestä johtuen. Seuraava lounge järjestetään muuten 16.8. hallituksen kokouksen jälkeen - paikka ilmoitetaan myöhemmin!

Tänään olin taas mamassaa Amnestyn HLBTI-ryhmän järjestämässä ”Matkailu avartaa – tai vie vankilaan” keskustelutilaisuudessa. Homot nyt on aina matkustelleet, mutta miten avoimesti missäkin maassa oman suuntautuneisuutensa voi tuoda esille. Tai voisiko omasta avoimesta käytöksestä olla ongelmia sulkeutuneemman maan homoystävälle. Tuokin asia, jota en ollut aikaisemmin pahemmin ajatellut.

Kotiin päästyäkin korkkasin taas uuden Ben & Jerry's jäätelömaun. Kohta olen käynyt kaikki Makuunin maut. Kolmosella on muuten tällä hetkellä uusi mielenkiintoinen sarja, jota en ollut aikaisemmin katsonut; Brittisarja Tositarkoituksella (Thing Called Love). Sarjassa on ainakin pyörätuolissa oleva poika, joka täyttää 18-vuotta ja joka on tapaamassa ensimmäistä seksikumppaniaan. Hienoa nähdä, että tv:ssa uskalletaan käsitellä aihetta, josta ei ole ollut paljon puhetta. Ykkösellä taas on 80-luvun loppupuolella tehty suomalainen Lain ulkopuolella -elokuva. Taneli Mäkelä on aika söpö siinä :)

keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Uusia sivuja joita seuraan





Oman aikansa edelläkävijä - Iso-D









Näin kesällä ehtii tutustua myös uusiin julkaisuihin ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin.
*****
yhteiskunta 2.0: http://yhteiskuntakaksipistenolla.wordpress.com/
*****
Yksilön ääni – Hyvinvointivaltio yhteisöjen ajalla: http://www.sitra.fi/julkaisut/raportti69.pdf?download=Lataa+pdf
*****
Monocle: http://www.monocle.com/
*****
Kuva www.danny.fi

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Ylpeys-viikot

Juhannuksena oli mahtava rauhoittua ja oleilla kotona. Aattona olin muutaman ystävän kanssa Kaivopuistossa piknikillä ja lauantain urheilin. Liika urheilu on todettu moneen kertaan vaaralliseksi - tuloksena kipeä sääri. Huomenna on taas aika käydä lääkärillä toteamassa diagnoosi. Laitan nykyään ruokaa harmittavan harvoin - viikonloppuna tein sentään kasvis-tofu-wokkia. Nopea laittaa eikä raaka-aineet maksaneet tuhottomasti.



Töissä alkaa kaikilla olla lomafiilarit. Ennen lomaa suoritettavat tehtävät sopivat onneksi yhdelle muistilapulle. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Tänään alkoi Helsinki Pride. Olin mamassa kuuntelemassa alkujuhlallisuuksia. Käynnistynyt viikko on täynnä erilaisia tilaisuuksia poliitteseta paatoksesta cooperjuoksuun. Pinkkiruusullakin on oma tilaisuus keskiviikkona Tikkurilassa. Tulkaahan kaikki mukaan mielenkiitoiseen keskustelutilaisuuteen. Lisätiedot www.pinkkiruusu.fi. Lauantaina vuorossa on taas Pride-kulkue, jossa Pinkkiruusulla on oma paikkansa. Tervetuloa mukaan!

torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Valmistuminen on totta!

Huu - kuuden vuoden hard work on tuottanut tulosta - valmistuin eilen Palvelujen tuottamisen ja johtamisen restonomi (AMK):ksi Laurea-ammattikorkeakoulusta. Mitä kaikkea noihin vuosiin kuuluikaan. Kovaa opiskelua, työkesä Tukholmassa, opiskelijapolitiikkaan meno, vuosi SAMOK:issa kv-vastaavana, neljä vuotta Kämpissä töissä, Tarjan vaalikampanja... sekä tietysti kaikki ne ihanat ihmiset, joiden kanssa olen vuosien varrella opiskellut ja tehnyt jos jonkinlaista yhteistyötä.

Jos 2001 vuoden alussa joku olisi sanonut, että olen mukana perustamassa uutta yhdistystä ja pääsen tekemään työkseni sitä, josta todella nautin olisin todennäköisesti naurahtanut. Toisaalta, mitään en olisi saavuttanut, ellen olisi uskonut itseeni ja tehnyt myös rohkeita valintoja.

En olisi kyllä myöskään voinut opiskella, ilman vanhempieni tukea - kaikkea mahdollista ;) Joka tapauksessa - valmistumista juhlitaan - mutta vasta syksyllä. Haluan kunnon juhlat ja kesällä on kiva pitää hauskaa muutenkin.

Alkuviikolla olimme työmatkalla Virossa, loppuviikko meni töiden loppuunsaatamiseksi ennen juhannusta. Seuraavat päivät aion lukea, urheilla ja nauttia elämästä. Lomaan on enää pari viikkoa aikaa - sen jälkeen jään ensimmäiselle pitkälle kesälomalleni. Luvassa ainakin käynti Nurmeksessa sekä matka jonnekin kauas.. ;)

Hauskaa ja turvallista juhlaa kaikille. Ja Kaisalle ja Richille mahtavat häät!

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Kesän ekat häät

Kiire viikko päättyi Demarinuorten liittohallituksen kokoukseen uskomattomaan kauniilla pienellä saarella Sipoon edustalla. Kokouksessa käytiin läpi kulunutta vuotta sekä luotiin katse tulevaan. Omalta osaltani vuoden 2008 suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa - tulokset näette myöhemmin.

Alkuviikolla oli jonkinlaiset juhlat melkein joka ilta. Viikon vilkkain juhlapäivä oli torstai jolloin oli sekä Vassarinuorten kesäjuhlat, uuden opiskelijajärjestöjen yhteisen toimitilan avajaiset sekä eduskuntaryhmämme ryhmähuoneen luovutusbileet. Sosialidemokraattisella ryhmällä montakymmentä vuotta ollut huone joudutaan luovuttamaan Kokoomukselle heidän saamansa vaalivoiton vuoksi. Juhlat jatkuivat pitkälle aamuun saakka.

Eilen illaksi menin vielä ystäväni Hannan ja Mikon Häihin Karjaalle. Kyseessä olivat kesän ensimmäiset häät. Kakku oli erityisen raikasta ja ensimmäistä kertaa olin tilaisuudessa, jossa häävieraita hyppyytettiin hääkuvaa otettaessa. Tulevalla viikolla pidämmen toimiston suunnittelupäivät sekä keskiviikkona olisi tarkoitus valmistua virallisesti. Finally. Ja juhannus taitaa olla myöskin.

sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Pehmistä ja rytmimusiikkia


Ensimmäinen viikonloppu käynnissä sen sain varmistuksen valmistumisesta. Tältä sitten varmaan tuntuu, kun on valmis. Tai ehkä lopullisen fiiliksen saa, kun on saanut paperit keteen.

Viime viikonloppuna poltin kunnolla nahkani. Taisi olla ensimmäinen kerta kun sain käteen niin pahan aurinkoihottuman. Tuttu plastikkakirurgi ehtotti viikon kärvistelyn jälkeen viimein lääkäriä, jolta voisi saada jotain erikoissalvaa. Itse olen varma, että käsi pitää amputoida tms.

Viime lauantaina partsin avajaiset Minnan ja Tommin kanssa ja sunnuntaina Mätäjoki-festareilla demaristandilla suojaamattomana auringonpaisteessa oli liikaa iholle. Kun tämän lisäksi tuli vietettyä vielä muutama tunti Haikon terassilla Mikon ja Hannun kanssa niin ei kai muuta voi olettaakaan.

Kesät lämpenevät - sinänsä positiviinen asia, mutta kun taustalla on ilmaston lämpeneminen, ei kokonaiskuva olekaan niin ruusuinen. Ilmastonmuutosta tapahtuisi toki ilman ihmisten myötävaikutustakin, mutta suuri osa nykypäivän muutoksista johtuvat käytännössä ihmisen aiheuttamasta saastuttamisesta ja energian kerskakulutuksesta. Meillä Suomessa on ilmastonmuutokseen suhtauduttu aina viime vuosiin saakka hyvin leväperäisesti. Ainakaan energiapoliittisissa linjauksissa aito huoli ei ole näkynyt.

Yksi esimerkki vastuullisesta ja uusiutuvasta ratkaisusta on tuulivoimalla tuotettu energia. Kun globaalisti tuulienergian käyttö on lisääntynyt jo pitkään n. 20 %:n vuosivauhtia, on Suomessa madeltu etanan tahtia. Monissa Euroopan Unionin maissa tuulivoimalla tuotetun enegian volyymit ylittävät Suomen vastaavat jopa 200 kertaisesti. Esimerkiksi verrattuna Suomen tuuliolosuhteita Tanskan ja Ruotsin vastaaviin, olisi määrän lisääminen Suomessakin täysin mahdollista. Tutkimusten mukaan Suomen sähkönkulutuksesta voitaisiin tuottaa jopa 10 % ilman merkittäviä järjestelmäkustannuksia.

Siitäkin huolimatta, että alalla on Suomessa varsin merkittäviä ja tuulivoimarkkinoiden alihankkijoita, ei tuulivoimaan uskota täällä. Tuulivoimahan on vain Vihreiden hörhöjen haihattelua. Mitenhän olisi Suomen käynyt, jos Nokiaa olisi pidetty nörttien puuhasteluna 80-luvun lopulla.

Joka tapauksessa, olen tyytyväinen uuden hallituksen ohjelman ilmasto- ja energiapoliittiseen kirjaukseen. Toki kyseessä voi olla vain Porvareiden yritys näyttää kiiltävää pintaa - vasta toimethan merkitsevät jotain. Ja eduskunnassahan päätökset lopulta tehdään.

* * * * *

Tämä viikonloppu alkoi perjantaina rennoissa meiningeissä Taivaan 11-vuotisjuhlissa Sörkässä. Tungos oli kova ja pehmis hyvää. Myöhemmin illalla olin kuuntelemassa Q-Bertin tiukkaa skrätsäystä ja Kaivon yläkerrassa soittivat mahtavat Dj:t Femi ja Infekto! Kunpa saisi heidät soittamaan valmistujaisiini. Serkkuni Veera oli kylässä lauantaina ja tänään ei olekaan mitään ihmeellistä ohjealmaa. Tulevalla viikolla on menoa melkein joka ilta - viikonloppuna on taas liittohallituksen pitkä kokous sekä Hanna häät. Tänään voisi mennä nukkumaan ajoissa.

perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Valmistuminen - here I come!

Moi!

Sain juuri tiedon, että sain viimeisestä Laurean kirjallisuusesseestäkin nelosen - Nyt on kaikki opinnot pulkassa - musta pitäisi tulla palvelujen tuottamisen ja johtamisen restonomi (AMK) 20.6.!

Jihuu - aika hyvä fiilis...:)

keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007