tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Suoraan saunasta ihmistenkeittopataan!

Iholla tuoksuu kevyt savun tuoksu. Olo on mahdottoman raukea ja sivukorvalla kuulen epävireisen karaoke-laulun raikavan...savusauna teki mahdottoman hyvää! Tänään tiistaina alkoi PAM:in luottamusmiesten peruskurssin ensimmäinen osuus Petäyksen hotellissa lähellä Hämeenlinnaa. Jo ensimmäisenä päivänä pääsimme tutustumaan laajaan Palvelualojen ammattiliiton muodostamaan kenttään, johon kuuluu ihmisiä palvelusektorin eri laidoilta. Ensimmäisen päivän mielenkiintoisimman osion muodosti syventyminen eripuolilta Suomea lähtöisin olevien luottamusmiesten kertomukset omalta työpaikoiltaan.

Tulevien päivien aikana pääsemme tutustumaan niin työlainsäädäntöön kuin eri alojen työehtosopimuksiin ja niiden tulkintatapoihin. Mielenkiintoinen setti siis tulossa.

Suomeen on saatu myös uusi hallitus. Hallitusohjelma on tekijöidensä näköinen - paljon lupaava, mutta mielenkiintoista on nähdä kuinka kaikki veronalennukset ja tukien korotuslupaukset tulevat käytännössä toimimaan. Hallitusohjelmaan oli lisätty myös kohta, jossa luvataan mahdollistaa nais- ja miesparien oikeus perheen sisäiseen adoptioon. Tämä kohta tulee arvatenkin puhuttamaan voimakkaasti eduskunnassa, kunhan se sinne asti ehtii. En viitsi edes aloittaa hurskastelua muutamasta ministerivalinnasta.

Onneksi uusi asunto tuntuu sentään ihanalta. Seutu on rauhallista ja remontti on vihdoin ohi. Eilen oli taloyhtiön yhtiökokous. Kuinka ollakaan, huomasin sen jälkeen löytäneeni itseni taloyhtiön hallituksesta. No, kieltämättä mielenkiintoinen homma, luulen. Ensiksikin pääsen vaikuttamaan omaan lähiympäristössäni tapahtuviin asioihin, opin taloyhtiön hallinnointiin liittyviä asioita sekä tuntemaan naapurini. Eikä homman pitäisi viedä edes kauheasti aikaa.

Tulevana lauantaina järjestetään Demarinuorten YK:n vuosituhattavoitteita käsittelevä seminaari Helsingissä, Väestöliiton tiloissa. Myöhäisilmoittauneet voivat ottaa suoraan yhteyttä minuun jani.ryhanen(at)demarinuoret.fi - mielenkiintoinen semma tulossa!

1 kommentti:

Katri Söder kirjoitti...

Hallitusohjelma ei kyllä ole kaikkien tekijöidensä näköinen. Vihreiden näköinen se ei kovin paljon ole. Toivotaan kuitenkin, että vihreät saisivat äänensä kuuluviin hallituksessa.