lauantaina, lokakuuta 28, 2006

Katri menee naimisiin, vol. 1

Viime viikonloppuna olin mukana järjestämässä kivaa yllätystä ystävällämme Katrille. Toveri Söder on siis menossa naimisiin ensi viikon perjantaina. Ennen virallista naimistahan pitää juhlia viimeisiä vapaalla olon hetkiä ja mikäs antaa siihen paremman tilaisuuden kuin perinteiset polttarit ystävien kesken. Päävastuullisena järjestelyissä oli Veera, joka vankkumattomaan tyyliinsä, oli ajatellut kaikkea.

Veera oli sopinut puoluesihteerin kanssa, että Katrilla on "työtehtävä" perjantaina, jolloin hänen tulisi tulla asemalle noutamaan Venezuelaisia vieraita junalta. Maarit saattoi Katrin asemalle, jossa pahaa aavistamatta väijyimme kameroiden kanssa: "surprise surprise!" Nyt lähdetäänkin Tampereelle... ja siitä se ilta sitten lähti ;)

Katrin opiskeltua Tampereella hänelle haluttiin järjestää mahdollisuus käydä vanhoissa paikoissa, jossa hän opiskeluaikoinaan oli hengaillut. Iltaa kuuluikin niin baareja, japanilaista illallista kuin saunomista Suomen vanhimmassa Rajaportin saunassa. Sieltä ilta jatkui vielä muutaman baarin kautta yöpaikkaan. Itse otin kuitenkin käyttöön yöbussin, jolla olin takaisin Helsingissä kuudelta aamulla.

Ulkoilu kovassa myrskyssä saunan jälkeen ei tainnut kylläkään olla kovin viisasta. Aamulla (tai siis päivällä) herätessäni minulla oli hieman kuumetta ja kauhea kurkkukipu. Illaksi suunnitelemani matka Riihimäelle ex-kämppikseni Ainon ja hänen avopuolison tupareihin jäi ja vietin illan kotona maaten lukien lehtiä ja katsellen televisiota. Tekipä kuitenkin terää hieman rauhoittua.

Eilen sunnuntaina sitten katsoin pitkästä aikaa yhden lempileffoistani "Beutiful Thing" Viltsun kanssa ja myöhemmin vielä ystävän kanssa leffateatterissa mainion jenkkileffan "Thank you for smoking". Leffa kertoi jenkkien tupakkateollisuutta lobbaavasta miehestä, jota kaikkien oli pakko vihata hänen edustamansa yhteisön vuoksi. Taitavat supliikkimiehet pärjäävät kuitenkin aina, joten 15-vuotiaan syöpäpotilaankin saa näyttämään hyvältä, jos lobbaamiseen vain taitaa... ehdoton syksyn leffayllätyksiä - ilman suositteluja en olisi mennyt katsomaan - tack för det Ted.

Tänään illalla olin suorassa nettiradiolähetyksessä Radio Free Finlandissa keskustelemassa aiheesta LGBT-issues in Finland in English. If you wish to listen what I had to say please go here. Thanks for your invitation Phil - I had a nice discussion with you.

Loppuviikkoon kuuluu Pinkkiksen ja HESAKO:n kokoukset, töissä ECOSY:n bureaun vierailun valmisteluun sekä Katrin spektaakkelimaisiin häihin...

Ensi viikolla on vuorossa taas hieman matkailua, jolla olen EU-parlamentin sosialistiryhmän HLBT-seminaarissa Brysselissä. Luvassa keskustelua unionin suunnasta liittyen hlbt-kysymyksiin ja jäsenmaiden vastuuseen kehityksessä. Siitä lisää myöhemmin.

3 kommenttia:

Katri Söder kirjoitti...

Kiitokset vielä ikimuistoisista polttareista! Toivottavasti et flunssaantunut liian pahasti.

Alexius Manfelt kirjoitti...

Jani, kirjoittasitko vaikka blogiisi tuosta brysselin kokouksesta ja sen antimista. Kiitos jo edeltäkäsin...

Jani Ryhanen kirjoitti...

Hei Katri, hei Alexius.
Kirjoitan semmasta lisää ensi viikolla, varmaan sen jälkeen...nyt sen verran kiire, että hyvä kun kotona ehtii käydä kääntymässä ;)