tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Hillittyä charmia kaivataan

Ensimmäinen työpäivä vaalien jälkeen oli raskas. Monellakin tapaa. Pettymys oli kieltämättä aika suuri kun Tarja ei mennytkään läpi ensimmäisellä kierroksella. Prosentteina 46,3 % ei riitänyt uusimaan presidentin mandaattia toimia virassa vielä toista kautta. Tämän lisäksi 14 h toimistossa vajaan viiden tunnin yöunien jälkeen ei ollut paras mahdollinen alku viikolle.

Vaalipäivän iltana, vaalituloksen selvittyä LaTour -ravintolassa olivat koolla monet rakkaat ystävät ja toverit. Heidän kanssaan oli hyvä keskustella tuloksesta ja jo vähän ajan kuluttua tappio ei tuntunutkaan niin raskaalta. Tuloksen mukaan istuva presidentti sai joka tapauksessa 1,4 miljoonan suomalaisen äänen - ei ollenkaan huono tulos. Vaalitulos sai aikaan ainoastaan yhä suuremman mielialan voittaa nämä vaalit. Työväenkin ehdokkaaksi julistautunut oikeistopoliitikko ei näitä vaaleja voita!

Aamun palaverin jälkeen oli tulevien kahden viikon ohjelma jo paljon selvempi. Omalta osaltani viimeistelin vielä Hakaniemen kampanjatoimiston ohjelmaa ja suunnittelin nuorten kampanjan yksityiskohtia. Kuten jo niin monena muunakin päivänä Tarja kävi kiireisestä aikataulusta huolimatta toimistolla tervehtimässä meitä. Presidentti vaikutti oikein hyväntuuliselta ja olevan valmiina taistoon. Tieto monien hyvin tyyppien tulemisesta Tarjan taakse on lisäksi lämmittänyt sydäntäni. Kiitos jo valmiiksi kaikesta tuesta jota teiltä on luvassa - yhteistyössä on voimaa.

Kuten jo vaaliyön jatkoilla tuli kuultua "Vastakkainasettelun aika ei ole ohi - tästä se vasta alkaa". Toivottavasti porvariehdokkaan tukijat muistavat säilyttää hallitun charmin myös näissä geimeissä - omalta osaltani voin ainakin sen luvata.

2 kommenttia:

Fantsuu kirjoitti...

Joskus olisi hyvä tarkastella maailmaa ilman punaisia silmälaseja... Yllättävintä ehdokas Halosen osalta lienee se, että hänen ensimmäisen kierroksen äänimäärä Helsingistä on laskenut kuuden vuoden takaisesta!? Siis silloinen riviehdokas (ei edes ennakkosuosikki) veti suuremman potin, kuin nykyinen istuva "koko kansan" ehdokas. Taitaa olla Tarjan Kallion friiduiluista liikaa aikaa kulunut.
Tärkeintä on huomioida Halosen kannatuksen laskeva trendi. Taitaa se Sauli pisimmän korren tällä kertaa vetää…

kapinaa

-V-

Esa Suominen kirjoitti...

Joskus voisi olla hyvä tarkastella sitä, miltä Suomen kartta äänestysalueina näytti. Halonen oli täysin ylivoimainen mm. niin sanotuilla kepualueilla. Koko Suomesta löytyi kaksi (2) kuntaa, jossa Niinistö oli suosituin ehdokas. Siitä, kuinka hyvin "työväen presidentti"-teema on kansaan uponnut, voi etsiä vaikkapa alueittaisista äänestyskartoista. Sauli rulaa Westendissä, Halonen Itä-Helsingissä.

Saulin valheellisuuden läpi näkee jokainen lukutaitoinen.