maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Peilipallo

Uusi vuosi vaihtui yllättävän kivuttomasti. Aatoksi olin kutsunut luokseni pienen joukon ystäviäni, joita useita sattui yllättäen yhdistämään poliittinen aktiivisuus. Toki joukossa oli myös muutama sellainen, joka tuli yhdistystoiminnan ulkopuolelta - lieneekö ilta ollut heille yhtä mielenkiintoinen...

Illan kestopuheenaiheeksi tuntui nousevan vaalit - kas kummaa. Paikalla oli myös muutama kokkari sekä yksi Vihreä mies, joten ihan ilman estoja emme Tarjaa päässeet kehumaan. Minulle eksoottisinta oli kävely Töölönlahdelle Oopperan kylkeen, josta pääsi seuraamaan valtavaa ilotulitusta. Ensimmäinen uusi vuosi Helsingissä, muuten. Muina vuosina uusi vuosi on vaihtunut niin kotiseudulla kuin ulkomailla, muttei koskaan täällä. Jatkoinpa iltaa vielä baariin, mutta kokemus ei ollut mitenkään mairittelema. Illan aikana törmäsin niin moneen remuajaan että huh huh.

Sunnuntai sujuikin vaan maatessa, tv:a katsellessa ja kirjoja lukiessa. Sunnuntai-illan laadukkaimman katselukokemuksen tarjosi Uuno Turhapuro, joka oli tällä kertaa presidenttinä. Pitkästä aikaa katsottuna leffa oli aivan mahtava! Samalla huomasi miten yhteiskunta on mennyt eteenpäin edes jossain; kun Uunolle esiteltiin uuden hallituksen ministereitä, heistä KAIKKI olivat miehiä. Siis ihan käsittämätöntä...jos nyt tehtäisiin sama leffa, olisi joukossa saman verran naisia. Onneksi Uuno valitsi hallituksekseen kuitenkin oman kotikylänsä suoraselkäisiä ja rehellisiä ihmisiä - joista löytyi myös naisia. Vaikkakin Uuno -elokuvien taiteellinen anti jääkin hieman vajavaiseksi voi niistä löytää niin paljon itseään...

Vaikka tarkoituksena oli pitää tämä maanantai täysin vapaana, huomaan löytäväni itseni täältä Hakaniemen kampanjatoimistosta koneen äärestä. Turha yrittääkkään pitää vapaata ennen vaaleja. Lauantain TarjaKarnevaalin ohjelma on viimeistä silausta vaille valmiina - kukaan ei voi olla tulematta paikalle ja samalla hankkia hienoa kasvomaalausta ;)

Loppuviikko onkin aika kiireistä aikaa - TarjaMobiili kiertää Helsinkiä ke-la -iltaisin ja ajattelin olla mukana autossa joka ilta. Nähdään siis viimeistään kaupungilla.

3 kommenttia:

Petteri Oksa kirjoitti...

Teren! Vasta huomasin että sinäkin olet liittynyt blogistaniin, tervetuloa ja niin edelleen

Sohvi kirjoitti...

Hipsis!

Ja ihkua uutta vuotta! Toivottavasti se on vaalikiireistä huolimatta alkanut loistokkaasti. Meillä on TarjaRock ihan just ja mua jänskättää tosi paljon. :) Mut kaipa se menee ihan hyvin.

Fantsuu kirjoitti...

Tylsää oli, onneksi meillä kokoomuksen jäsenillä oli sentään henkinen ylivoima ja paremmat bileet myöhemmin. ;) Kiitti kuitenkin.