lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Matkalla Euroopassa

Euroopanturneeni on tältä osin ohi. Reilussa kuukaudessa ehdin olla tien päällä kymmenen päivää ja vierailla neljässä uudessa Eurooppalaisessa pääkaupungissa. Tämän lisäksi kaikki syksyn isot kokoukset, työsuma jne. sattui ajanjaksolle. Olen iloinen, selvisin tästä hengissä ja vielä suhteellisen tervejärkisenä.Viimeisin matka suuntautui Slovakiaan ja Itävaltaan, jossa olimme Demarinuorten Lippu-lehden lukijamatkalla. Bratislavassa asuimme neukkuaikaisessa hotelli Kyjevissä, joka 17 kerroksellaan näkyi ympäri kaupunkia. Matkaan antiin kuului kaupungin kulttuuri- ja yöelämään tutustumista, paikallisten tovereiden ja suurlähettiläs Viemerön tapaaminen. Ennen lähtöä vierailimme myös Wienissä, joka näytti parhaat kasvonsa. Miten minulla olikaan jotenkin tylsä kuva tuosta majesteettisestä kaupungista. Kaupungin upea joulukulttuuri pesee Helsingin vastaavan niin täysin. Olin lukevinani jostain, että tänä vuonna Espan kaameat oranssit teltat olisivat historiaa, ja että niiden tilalle olisi saatu oikeat mökit. Vielä en tätä itse ole päässyt toteamaan, kohta lähden kuitenkin keskustaan.

Jäi matkalta mukaan myös jotain pysyvää; kahdet ihanat kengät. Ajatuksissa oli hankkia ystäville paljon lahjoja, mutta tänä vuonna lahjat taitavatkin keskittyä vain minulle ;))Viime viikolla olleet Linnan juhlat onnistuivat hyvin. Päivä alkoi Suomessa vierailulle tulleen ystävän tapaamisella. Ravintolasta kiiruhdin parturiin, jossa päähäni muotoiltiin vuosisadan liimaletti. Viinintäyteisten etkojen jälkeen suunnistin hakemaan ystävääni toisille etkoille. Ennen juhlia kävimme Kämpissä yksillä - paikalla oli myös rovaniemeläinen poppari Antti T. Olin saanut lahjaksi Antin sinkun "Sekaisin", johon en voinut olla pyytämättä omistuskirjoitusta. Hieman noloa...not!

Itse juhliin sitten. Sisällä ei ollut niin kuuma kun olin ajatellut, booli oli ihan ok ja paikalla paljon tuttuja. Yllätyksenä sen sijaan tuli jonotus ennen kättelyä. Naulakoiden jälkeen joutui odottamaan melkein puoli tuntia, ennen kuin pääsi matolle. Tämän jälkeen ihmiset ohjattiin ylös, jossa joutui odottamaan käyttelyn päättymistä, ennen kuin pääsi takaisin alas. Juhlista tuli lähdettyä pois jo ennen yhtätöistä jatkoille Teatteriin. Hieman tylsää, joten jatkot vielä Lostarissa. Enivei, hyvät juhlat, suosittelen kaikille.

Jottei tulisi väärää kuvaan, niin olenhan minä myös tehnyt töitä toimistolla. Tällä viikolla sain laitettua mainostukseen Demarinuorten kevään ensimmäiset tapahtumat, tammikuun Starttipäivät Tampereella sekä helmikuun Punainen Myrsky -ristelyn. Ensi viikolle jäi vain muutama työn loppuun saattaminen ennen lomaa. Niin ja asunnon kauppakirjan allekirjoitus. Totta se on, otan lainan ja alan maksaa omaa asuntoa pois. Sisustuksen suunnittelu on ollut käynnissä jo muutaman kuukauden, uuteen asuntoon pääsen muuttamaan joskus ensi keväänä vaalien jälkeen. Mahtavaa.

Nyt jatkan vapaapäivän viettoa - ulos lenkille, sitten kaupungille tapaamaan ystäviä.

Kuva www.traveljournals.net ja www.yle.fi

2 kommenttia:

Anssi Pirttijärvi kirjoitti...

Toivottavasti maksat ahkerasti että saat sen asunnon pois :D

Hanna Sirén kirjoitti...

Yritin katsoa, näkyiskö sua TV:stä (en ollut töissä silloin: mutta mm. menukortit olin printtaillut, mikäli kiinnitit huomiota niihin [ja niiden isoihin alkukirjaimiin - tapana siellä, joten mikäs siinä]:P) - en harmikseni nähnyt, mutta Anssin ja Piretan sentään bongasin. Hienoa, että oli suht hyvät juhlat :)