tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Yksin kotona 1


Enpä ole ehtinyt kirjoittaa tänne vähään aikaan. Kesäkuun piti olla jo hieman kevyempi kiireiden osalta, mutta toisin kävi. Rästiin jääneitä hommia olikin kertynyt hieman enemmän.

Viime viikolla urakoitiin aluksi kaikki opinnäytetyöhön liittyneet teemahaastattelut pois alta. Opinnäytetyön aihehan meillä parini kanssa liittyy Helsingin ravintoloiden tulevaisuuteen sekä tulevaisuuden liiketoimintamalleihin. Haastattelujen avulla haluamme selvittää alaa suuresti muokanneiden asiantuntijoiden ajatuksia ja mielipiteitä mihin suuntaan ravintola-ala Helsingissä on kehittymässä. Haastateltavien joukossa on mm. Hans Välimäki ja Jyrki Sukula. Iltaisin olinkin sitten hotellilla taas töissä.

Tiistaina oli vuorossa taas Haagan työväenyhdistyksen saunailta ja johtokunnan viimeinen kokous. Poiketen edellisvuosista olin kotona jo kymmenen pintaan. Torstaina avustin aamulla tv-ohjelman kuvauksissa ja illalla olin juhlimassa SAMOK:in 10-vuotista taivalta Bottalla. Vein tilaisuuteen myös SONK:in tervehdyksen (on luettavissa täällä). Lauantaina taas olin kuvattavana ehdokasehdokkaana liittyen syyskuun alkupuolen politiikan viikkoon. Silloin minut voi nähdä muitten demariehdokasehdokkaiden kanssa jättiscreenillä Kampin torilla kertomassa miksi juuri minä haluan eduskuntaan.

Tässä menneellä viikolla ollaan saatu kasaan myös tulevan sosialidemokraattisen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusun sääntömalli. Heinäkuun ensimmäinen koittaa sitten se suuri päivä, kun yhdistys varsinaisesti perustetaan. Samaan aikaanhan on Helsinki Pride 2006. Pinkkiruusulaisia voi siis nähdä ainakin marssimassa kulkueessa sekä pitämässä hauskaa puistojuhlassa Kaivopuistossa.

Helle on vihdoinkin kaupungissa. Itselle se on tarkoittanut myös hieman ylimääräistä baareilua. Vaikken taas juokaan alkoholia, terdellä on kiva istua. Keskiviikkona olin ystäväni kanssa käymässä Sedun Lux nightclubissa. Vaikka nyt yleensä en pidä noista paikoista niin hirveästi ja muistissa on vielä Sedun liittoutuminen Saulin taakse pressanvaaleissa oli klubi silti hauska katsastaa. Komeat näkymät sieltä ainakin olivat. Kun sitten saatoin ystävääni Ullanlinnaan pohdin millä kotimatkaa voisi nopeuttaa. Onnistuin löytämään yöllä yhden kaupunkipyörän jota ei oltu vielä täysin raiskattu. Matka taittuikin kahden euron pantilla nopeasti; lähin pyöräpiste löytyy oopperan luota. Mietin miksi ihmiset ovat niin ääliöitä ja eivät voi kunnioittaa yhteistä omaisuutta sen vertaa, että jättäisivät ilmaiseksi palveluksi tarkoitettuja pyöriä koskemattomaksi? Olen ymmärtänyt, että aikaisemmin noita pyöriä sponssasivat yritykset. Siis aivan mainio idea. Mutta eipä taida tuota tapahtua enää. Keskustaan tulisi ehdottomasti saada lisää kaupunkipyöriä ja pyörätelineitä niille. Mikä olisikaan nopeampi ja vaivattomampi tapa turisteille ja pyörättömille kaupunkilaisille liikkua kuin polkupyörä, jota voi lainata ja jonka palauttaa johonkin pisteeseen. Millähän tavalla saisi ihmiset arvostamaan noita pyöriä enemmän?

Kämppikseni Anssi on tulevan jussin Puolassa hlbt-semmassa. Itse en semmaa edes ajatellut, koska alun perin minun oli tarkoitus olla töissä koko juhannus. Vasta äskettäin sainkin tietää, että olenkin vapaalla. Loppuviikko onkin omistettu itseni hoivaamiselle. Kamppailen itseni kanssa siitä, jaksaisinko lähteä hakemaan naapurin videovuokraamosta dvd:tä...taidan lähteä - aamulla ei ole mihinkään kiirettä!

4 kommenttia:

Hanna Sirén kirjoitti...

Onnea ehdokasehdokkuuteen! Mä taas pähkäilen syksyn opiskelu- ym. suunnitelmien parissa, kävin viime viikolla taidehissan tasokokeessa (ei tietoa tuloksesta), yritin eilen ilmoittautua taidekasvatuksen perusopintoihin avoimen kautta (meilivastaus: tarkempi ohjelma selviää syksyllä - mutta sivuilla luki, 19.6. päivitettynä, että kokonaisuus käy Helsingin yliopistoon ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, onko tilaa siis vai ei?!) Huoh. No joo, voisin kai odottaa, että tulokset selviävät, mutta johonkin järkevään on paras päästä...

Ärsyttävää tämä uusopiskelupaikattomuus, kun ei ole vielä valmistunut mutta ei ole kokopäiväistä opiskeluoikeuksista opiskeltavaa jäljellä (eikä osa-aikatöitäkään näytä juuri olevan tarjolla).

Jani Ryhanen kirjoitti...

On kyllä...hieman epäselvää, vai kuinka. Itse odottelen että saisi tehtyä opinnäytetyötä ja valmistuisi alkusyksystä. Itsellä on työ haku sitten edessä pian...

Pari päivää kun jaksaa paahtaa vielä yhdistysasiaa, niin sitten voi hieman helpottaa. Aurinkoa sulle (kun se kerran nyt paistaa!) ;)

Hanna Sirén kirjoitti...

Juuri Espalta palasin, mukava sää tosiaan...:)

Pääsin ainakin tuohon taidekasvatuksen kokonaisuuteen, jee jee - ei Taikin vaan Jyväskylän yliopiston vaatimusten mukaan, mutta käy Helsingissäkin. (Luentoja + teoriaa, ei omaa taiteentekemistä kuten Taikin kursseilla.) Saa nähdä sitten, kuinka paljon eri jutut menevät päällekkäin kun aikataulut selviävät, mutta ainakin "luo uskoa" syksyyn, että jo aika paljon tekemistä on tiedossa :)

Hyvää juhannusta!

Katri Söder kirjoitti...

Otas Jani nyt juhannuksena sitten rennosti, muuten aina lennät niin paljon paikasta toiseen. Toivottavasti ehditään joskus lounaalle. Jospa nyt heinäkuun alussa olisi enemmän aikaa?