tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

TIEDOTE: ENSIMMÄINEN POLIITTINEN SEKSUAALI- JA SUKUPUOLIVÄHEMMISTÖ-YHDISTYS SYNTYMÄSSÄ SUOMEEN

Tiedote julkaistavissa heti 26.6.2006

ENSIMMÄINEN POLIITTINEN SEKSUAALI- JA SUKUPUOLIVÄHEMMISTÖ-YHDISTYS
SYNTYMÄSSÄ SUOMEEN

Tämän viikon lauantaina perustetaan Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry. Pinkkiruusu on ensimmäinen poliittiseen aatepohjaan pohjautuva seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava ryhmä Suomessa.

"Muualla Euroopassa on yleisempää, että myös poliittisen ryhmän piirissä toimii HLBT-asioihin keskittyviä ryhmiä" toteaa Jani Ryhänen, yksi tulevan yhdistyksen perustajajäsenistä. "Sosialidemokratia on
tasa-arvoa ja kaikkien ihmisten yhdenvertaista kohtelua ajava liike.Onkin luontevaa, että myös Suomeen perustetaan sosialidemokraattisiin arvoihin pohjautuva seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava yhdistys. Asenteita voi muuttaa myös sisältäpäin, poliittisten puolueiden kautta itse poliittisen
prosessin sisällä" jatkaa Ryhänen.

Sosialidemokraattisessa liikkeessä on toimittu seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta jo pitkään. Hyvä esimerkki tästä on nykyinen tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka jo 80-luvun alussa, ollessaan sosialidemokraattinen kansanedustaja, toimi Seksuaalinen tasavertaisuus - SETA ry:n puheenjohtajana.

Pinkkiruusun tarkoituksena on aktivoida keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista niin demareiden parissa kuin laajemminkin yhteiskunnassa. Tällä hetkellä ajankohtaisin asia on hedelmöityshoitolaki ja hoitojen takaaminen lailla myös naispareille ja itsellisille naisille. Pinkkiruusu osallistuu lauantaina 1.7.
järjestettävään Helsinki Pride kulkueeseen ja sen jäseniä on tavattavissa Kaivopuistossa kulkueen jälkeen.

Lisätietoja yhdistyksestä antaa Jani Ryhänen, 050 537 23 48, jani(at)janiryhanen.com.

9 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Upeaa työtä jälleen Jani! On herkullinen aika näyttää sosialidemokraattien riveistä löytyvän yhteiskuntamme edistyksellisimmät tasa-arvon puolustajat. Olen messissä toveri.

Mustakallio Pete kirjoitti...

Onnea ja menestystä tälle yhdistykselle :-)))

Upea homma!

Jani Ryhanen kirjoitti...

Kiitos kundit! Tässä kyseisessä asiassa on tärkeä, että me kaikki tehdään työtä - kaikki lähtee asenteista. 30 vuotta sitten ei tainnut olla kauhean yleistä, että heteromiehet edes uskalsivat puhua homojen kanssa. Nykyään tehdään tasa-arvotyötä yhdessä - mä olen niin ylpeä teistä! ;) Ja kiitos Arto leffasta - kökkö raita, mutta seura oli hyvää.

Mira kirjoitti...

Hieno juttu tämän päivän (keskiviikko 28.6.2006) Uutispäivä Demarissa sinusta ja Pinkkiruusun perustamisesta!

Paitsi että mitenkäs se Susanna Rahkonen voi olla Pinkkiruusun hallituksen jäsen, jos yhdistys perustetaan vasta lauantaina...?

Vaikka sattuu noita mokia, itse kullekin.

Jani Ryhanen kirjoitti...

Tarkka muoto olisi ollut "Susanna on lupautunut hallitukseen.." ;)

Yritän julkaista artikkelin täällä kun saan sähköisessä muodossa. IS:ssakin oli juttua eilen, eli hyvä kun tieto uudesta yhdistyksestä leviää.

Mustakallio Pete kirjoitti...

Töitä kyllä piisaa. Tämän päiväisessä Demarissa Kari Arola kirjoitteli "homo- ja lesbokohkaamisesta" sen verran vastenmielisellä tavalla että jos kyseinen äijä vielä olisi lehden päätoimittajana, lakkaisi se läystäke meille tulemasta.

Jani Ryhanen kirjoitti...

Kyllä vain. Harvoin niin ennakkoluuloista tekstiä saa lukea - sitä ei paljon erottanut vanhan Kepumiehen horinoista. No, jatkoa seuraa - otamme asiaan kyllä kantaa.

Katri Söder kirjoitti...

Todella hienoa, Jani ja kumppanit! Tätä on odotettu ja kaivattu, nostan hattua teille ja toivotan ydistykselle mitä parhainta menestystä!

Jani Ryhanen kirjoitti...

Kiitos myös Katrille. Älä ole liian vaatimaton - itse olet myös ollut aktiivinen aiheen tiimoilta ja kyllähän varsinkin muutama vuosi sitten kun aloittelimme aktiivisempaa järjestäytynyttä toimintaa, olit korvaamaton apu! Ja kun yhdistys on pystyssä niin toivottavasti siihen myös liityt - eikö vaan ;)