lauantaina, heinäkuuta 01, 2006

Uudet kunnat tulevatHuomenna lauantaina sitten on vihdoinkin se päivä, kun perustetaan sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry. Onhan perustamista jo odotettu muutama vuosi. Tämä viikonloppu on muutenkin hyvin jännittävä. Sunnuntaina minulla on työhaastattelu Demarinuorten järjestö- ja koulutussihteeriksi Turussa. Eli Priden ja uuden biletys jää osaltani hieman lyhyeksi...mutta jos hyvin käy, niin sunnuntaina voisi juhlia hieman jatkaa.

Tänään perjantaina olin Summerin nauhoituksissa.Ohjelma on TV2:n nuortenohjelma, joka tulee kesän ajan klo 10.00. Olin ohjelmassa puhumassa suvaitsevaisuudessa Millan ja Elinan kanssa. Edustimme Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia eli KEKS-kampanjaa, joka alkoi toden teolla toukokuun lopulla. Kerroimme yleistä kampanjasta, sekä miksi erilaisuuden suvaitseminen on niin tärkeää. Ohjelman voi nähdä televisiosta perjantaina 28.7.

Tällä viikolla saatiin vihdoinkin aikaiseksi sopu liittyen kuntarakenneuudistukseen. Keskiviikkona puitelakia valmisteleva työryhmä pääsi vihdoin lopputulokseen, joka tyydytti sitä valmistelevia osapuolia. Loppuun asti rakennetyöryhmää vaivasi suhtautuminen valtion oikeuteen puuttua talousvaikeuksissa olevien kuntien yhteistoimintaan. Tärkeän kysymyksestä teki erityisesti se, että elinkelvottomilla kunnilla ei olisi mitään mahdollisuutta jatkaa samalla mallilla ilman muutosta. Nyt saavutetussa sovussa näille taloudellissa ongelmissa oleville kunnille annettiin mahdollisuus miettiä taloutta tervehdyttävät kuntaliitokset vuoteen 2009 saakka.

Terveydenhoitoon ja sosiaalihuoltoon liittyen tulevat myös vähintään 20 000 asukkaan yhteistoiminta-alueet, joilla näitä palveluita aletaan järjestää. Ammatillinen peruskoulutus taas tarvitsee 50 000 asukkaan väestöpohjan, jotta sitä aletaan järjestää. Helsingissä tämä taas tarkoittaa mahdollisuutta kehittää metropolialuetta suuntaan, jossa siitä tulee kansainvälisesti entistä kilpailukykyisemmäksi. Pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen on velvoitettu laatimaan yhteistyösuunnitelmat palveluista sekä maankäytöstä, asumisesta sekä liikenteestä. Kaikilla näillä toimilla halutaan varautua siihen, että väestön ikääntyminen aiheuttaa valtavasti kulujen lisääntymistä maan sadoissa kunnissa.

Nyt sitten eduskuntakin voi hyvissä mielin lähteä kesälomalle - oma henkinen loma alkaa tämän viikonlopun ollessa ohi. Missä merkeissä, se selviää pian.

Kuva SuperTravelNet.com

Ei kommentteja: