sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

TIEDOTE: PINKKIRUUSU RY - SOSIALIDEMOKRAATTINEN HLBT-YHDISTYS PERUSTETTU SUOMEEN

Tiedote julkaistavissa heti

PINKKIRUUSU RY - SOSIALIDEMOKRAATTINEN HLBT-YHDISTYS PERUSTETTU SUOMEEN

Tänään lauantaina 1.7.2006 perustettiin Suomeen ensimmäinen poliittiseen aatepohjaan tukeutuva seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (homo-, lesbo-, bi-, trans-henkilöiden) oikeuksia ajava yhdistys. Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry:n tarkoituksena on lisätä keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden oikeuksista ja asemasta sekä lisätä ihmisten suvaitsevaisuutta vähemmistöjä kohtaan. Pinkkiruusu haluaa lisätä asiallisen ja todenmukaisen tiedon levittämistä niin demareiden parissa kuin muualla yhteiskunnassa.

Yhdistyksen vastavalitun puheenjohtajan, Jani Ryhäsen, mukaan HLBT-kysymyksiin keskittyvää yhdistystä on kaivattu demareiden parissa jo kauan. Vaikka SDP on tasa-arvon puolue, sen piirissä toimii edelleen ihmisiä, jotka eivät täysin koe seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ajamista tärkeäksi. ”Tämä on hyvä
osoitus siitä, että HLBT-henkilöiden tasa-arvon lisäämiseksi myös SDP:n jäsenten parissa on tehtävä työtä” toteaa Ryhänen.

Kiinnostus yhdistystä kohtaan on ollut suurta ja Pinkkiruusun jäseneksi on tänään liittynyt mm. työministeri Tarja Filatov, joka toimii SDP:n toisena varapuheenjohtajana. Pinkkiruusun hallituksessa istuu kansanedustaja Susanna Rahkonen, joka on SDP:n puoluehallituksen jäsen ja eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtaja. Rahkosen mukaan yhdistys on hyvä esimerkki siitä, miten nykyaikaisessa puoluetoiminnassa myös tietty asiakokonaisuus voi koota puolueen jäseniä yhteen.

Yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Sanna Vallinen ja hallituksen muiksi jäseniksi Hanna Isbom, Emma Kuntsi, Anna Mäenpää, Nicce Mäkinen, OscarOrtiz-Mäkinen, Henri Ruuskanen, Mira Tenhunen, Piia Vaara, sekä Kaarin Keski-Korhonen. Yhdistyksen suunnittelussa alusta lähti mukana ollut Anssi Pirttijärvi valittiin
yhdistysten taloudenhoitajaksi.

Lisätietoja Pinkkiruusu ry:n hallituksen puheenjohtaja Jani Ryhänen, 050-537 23 48, jani(at)janiryhanen.com

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tätä yhdistystä oikeasti olemassa? En löytänyt yhdistysrekisteristä.