keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Hiekkaa jaloissa

Mahtava viikko IUSY:n kesäleirillä Alicantessa, Espanjassa on takana. Viikkoon mahtui niin mielenkiintoisia alustuksia, keskusteluja kuin Välimeressä uimistakin upeassa toveriseurassa. Tosin omaa osallistumistani rajoitti se, että matkanjohtajana en ehtinyt osallistua melkein yhteenkään työryhmään kunnolla. Mistä lie johtunut, mutta leiri ei sykähdyttänyt minua aivan samalla tavalla kuin IUSY:n edellinen Kreikassa. Asiaan vaikutti varmaan se, että tällä kertaa laskin koko ajan ovatko kaikki Suomen delegaatit matkassa. Hienoinpina hetkinä mieleen jäi erityisesti suuri mielenosoitusmarssi, joka päättyi leirin päätöslauselman julkaisuun. Leiri pidettiin Alicanten yliopiston kampuksella, joka oli todella suuri ja moderni. Alue tarjosi upeat fasiliteetit kyseiselle leirille ja mielessä kävi halu jopa tulla opiskelemaan paikkaan pelkästään alueen vuoksi.

Monipuolisen viikon jälkeen oli kuitenkin aika palata kotiin ja paluumatkalla jouduin jäämään yhteensattumien vuoksi yhdeksi ylimääräiseksi yöksi Madridiin. Sinänsä oli kiva nähdä kaupunki, vaikka lento Brysselin kautta Helsinkiin lähtikin jo puoli kahdeksan jälkeen aamulla. Hassua oli törmätä Hannaan Brysselin kentällä - Hanu oli matkalla kotiin Brysselissä parlamentissa vietetyn kevään jälkeen.Tällä viikolla olen ehtinyt olla pari töissä. Kiire on ollut suuri, kun olen tehnyt viime hetken valmisteluja ensi viikolla Työväen Akatemialla Kauniaisissa järjestettävään Demarinuorten ja SDP:n Tulevaisuuskouluun, jonka työni puolesta vedän. Tulevaisuuskoulu tarjoaa uusille tovereille mahdollisuuden tutustua sosialidemokratian syvimpään olemukseen laadukkaiden alustusten ja keskustelujen avulla. Tämän vuoden porukka tuntuu erittäin mukavalta ja innokkaalta - oikein hyvä, koska tulemme asumaan seisemän päivää toistemme kanssa. Tähän mennessä työni d-nuorissa on muutenkin vaikuttanut äärimmäisen mielenkiintoiselta ja haastavalta. Enpä paljon onnellisempi voisi ollakaan.

Pinkkiruusun lanseeraus on sujunut enemmän kuin hyvin. Englanniksi tehty lehdistötiedote levisi ympäri maailmaa ja viime viikkoina olen saanut lukuisia yhteydenottoja eri puolilta maailmaa. Pari viikkoa sitten Suomessa oli käymässä myös Martin Engman, joka on Ruotsin homodemareiden eli HBT Socialdemokraternan puheenjohtaja. Tapasin Martinin parikin kertaa ja suunnittelimme yhteistyötä, jota voisimme alkaa tehdä sisarryhmien kesken. Jo alustavien keskustelujen sisällöstä voin kertoa sen verran, että mielenkiintoista toimintaa on luvassa. Alicantessa taas tapasin tuttuja tovereita vuosien varrelta, jotka olivat innossaan Pinkkiksestä. Euroopan tasolla on perustettu Rainbowrose -verkosto, jonka jäseninä ovat kansalliset sd-taustaiset hlbt-ryhmät/yhdistykset. Myös Pinkkiruusu on lupautunut mukaan verkostoon. Paljon tapahtuu aiheen parissa siis myös Euroopassa - jatkoa luvassa. Myös UK Gay News julkaisi tiedotteen sivuillaan. Huomenna torstaina on taas ToveriTerassi, tällä kertaa Eatzin terassilla. Jos halajat mukaan, tule paikalle klo 19.00. Jos huvittaa katsella mitä puhun suvaitsevaisuudesta, niin katso perjantaina klo 10.00 Summeri kakkoselta.

4 kommenttia:

Katri Söder kirjoitti...

Kyllä se on vaan niin, että leiri on erilainen matkanjohtajana kuin osallistujana. Osallistujana sitä lähtee surutta käymään viereisessä maassa (kuten allekirjoittainyt Ecosyn leirillä 98), mutta matkanjohtajana vaan laskee porukkaa ja repii hiuksia niiden tähden jotka lähtevät edes toiseen kaupunkiin (kuten allerkijoittanut matkanjohtajana Malmön sekä Kreikan leireillä). Joka tapauksessa, leiri on aina ollut hieno kokemus, ainakin jälkeenpäin ajateltuna...

Hanna Sirén kirjoitti...

Kiitoksia matkanjohtajuudesta!:) Hyvä, että pääsit onnellisesti takaisin koto-Suomeen. (Huomaan itse viitanneeni yliopistoon University of San Vicentenä, mutta haitanneeko mitään - kampus oli joka tapauksessa siellä...) Mullakin oli eilen ensimmäinen työpäivä, mukavalta vaikutti.

Satu kirjoitti...

Ensin pahoittelut Katrille - anteeksi, me käytiin Kreikassa siinä naapurikaupungissa muka-shoppailemassa eikä taidettu muistaa kertoa siitä... *hups*

Jani, mulla oli Summeri muuten vaan päällä (töiden takia että vaikka ymmärtäisi esiteinejä töissä paremmin..*seliseli*) ja yhtäkkiä sieltä kuului tuttu ääni :) kiva ylläri oli ja puhuitte koko poppoo ihan asiaa siellä.

Jani Ryhanen kirjoitti...

Hei arvon naiset. Taisin itse aiheuttaa juuri niitä ongelmia lähtemällä pariksi päiväksi Ateenaan. No, huomenna aamulla alkaa Tulevaisuuskoulu, sekin eräänlainen leiri. Hieno Hanna, että työ alkoi mennä hyvin - kerro ihmeessä, miten jatko on mennyt. Vaikka s-postilla ;)

Se Summeri oli hyvä proggis - ainakin yritimme puhua asiaa. Toivottavasti nuorisolippis toi lisää uskottavuutta asiaan.