keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Makea vaalivoitto


Voiko viikko enää paremmin alkaa? Tarja valittiin sunnuntaina presidentiksi ja itsellä alkoi loma - tosin vain päivän mittainen. Oman neljän kuukauden työpanoksen vaikutuksesta lopputulokseen ei ole varmuutta, toivottavasti sillä oli kuitenkin jotain apua kampanjassa. Oli sillä, olen ihan varma ;)

Vaalipäivä alkoi osaltani vasta kymmenen jälkeen. Tuuraajani Laura laittoi viestiä toimistosta tuoda lisää maitoa ja kermaa. Samalla kuulin Tarjan ja Penan olleen Hakaniemen toimistolla jo puoli yhdestätoista lähtien. Tullessani paikalle Tarja kirjoitti vielä viimeisiä nimikirjoituksia ja jutteli kivoja. Hävettää tunnustaa, mutta aloinpa minäkin fanittaa häntä ja otatin kuvan itsestäni hänen vierellään - unelmien täyttymys!

Toimiston väki suunnisti vilkkaan päivän jälkeen kohti työväentaloa jännittyneissä tunnelmissa. Aurinkoinen päivä ja positiivinen palaute tosin sai minut jo luottamaan Tarja voittoon. Työväentalo oli täynnä tuttuja tovereita ja ihmisiä, joihin olin tutustunut vaalikampanjan aikana - tunnelma oli katossa jo kauan ennen ennakkoäänten julkistamista. Kun äänet julkistettiin, paikka räjähti suosionosoituksiin, kuten arvata saattaa. Kun Niinistö jossain vaiheessa oli valmis tunnustamaan häviönsä, suostuin minäkin juhlistamaan tapahtumaan kuplivalla. TarjaRockin promoottori ja kuuden vuoden takaisin unelmaryhmän voimahahmo Haka Kekäläinen tarjosi lasillisen kunnon shampanjaa. Illan aikana tuota kuohujuomaa tuli nautittua useampikin lasi.

Kun päätähti sitten paikalle saapui oli sali täynnä onnellisia ihmisiä. Suomi ymmärsi valita presidentikseen toistamiseen naisen, jonka johdolla maamme jatkossakin kohtaa niin globalisaation kuin työllisyydenkin haasteet. Myös minä pääsin lavalle samaan aikaan Tarjan kanssa. Luovutin Jukka Paasikallion ja Pirkko Lahden kanssa Hakaniemen kampanjatoimistossa kudotun punaisen kaulaliinan, johon jokainen halukas oli päässyt tekemään osuutensa. Kaulaliinan oli ideoinut Marja toimistolta, jonka ajatuksena oli jättää vaalikampanjasta myös pysyvä muisto Presidentiparille. Pitkä muisto siitä ainakin tuli.

Kun juhlallisuudet olivat virallisesti ohi, pääsin minäkin heittämään vastuullisen toimistopäällikön roolin nurkkaan ja aloittaa estottoman juhlimisen. Niinpä niin ;) Ilta jatkui Juttarin kautta Lostariin, josta vielä yhdelle kaakaolle Mamaan... Juhlailta oli mitä mainioin. Kiitos vielä kaikille, joiden kanssa sen pääsin jakamaan. Enemmän vaalivalvojaisten tunnelmasta voi käydä katsomassa Demarinuorten kotisivuilta.

Paluu arkeen tapahtui jo tiistaina, kun palasin kouluun suorittamaan opintojani loppuun. Todellinen tyhjyys ja vaalien jälkeinen masennus minuun iski vasta iltapäivällä. Koulu loppuikin jo suunniteltua aikaisemmin ja iltapäivä tuntui kumman tyhjältä. Toivottavasti olotila on vain väliaikaista ja keksin itselleni ohjelmaa, kunhan kevät tästä kunnolla alkaa. Tänään keskiviikkona palasin myös kuntoilun maailmaan. Ensimmäisen juoksumatolla suoritetun lenkin jälkeen olo oli mitä mainioin, vaikka tunnuinkin reveyttäneeni vasemman takareiden... Toivottavasti vaiva ei ole pitkäaikanen.

Alkuviikon aikana ehdin tavata myös muutamaa ystävääni, jota en ollut aikoihin tavannut. Lupauduinpa myös kirjoittamaan artikkelin valkakunnalliseen lehteen - onneksi dl on vasta kuun loppupuolella, joten ideaa voi vielä hioa rauhassa.

Ei kommentteja: