keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Vanhaa pois, uutta tilalle

Olin varannut tämän iltapäivän asuntoni siivoukselle. Kauniin "pyynnön" siivouksesta esitti kämppikseni, jonka mielestä olisi minunkin aika tehdä välillä kotitöitä. Viimeisten kuukausien aikana kodinhoito on kieltämättä jäänyt hieman vähemmälle. Aino oli jo ehtinyt imuroimaan ja luuttuamaan lattiat, kun tulin koulusta kotiin, itselleni jäi mattojen tomutus sekä vessan kuuraaminen. Suurimman osan ajastani vei kuitenkin papereideni ja tavaroitteni järjestely maakuuhuoneessani.

Ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen kävin läpi kotiin tulleita papereita, maksettuja laskuja ja erilaisia kirjoja ja raportteja, joita luokseni on kertynyt suuri määrä. Päätin olla tällä kertaa tiukka ja lopputuloksena sain kolme muovikassillista pois heitettävää materiaalia. Silti huoneeni pursuaa vielä papereita, joille ei tunnu löytyvän kansiota. Tarkoituksena on suunnata shoppailemaan ja ostaa lähiaikoina ainakin uusi kirjahylly. Shoppailun makuun pääsin jo eilen käydessäni katselemassa vaatteita UFF:lla. Tein siellä todellisen löydön - mielettömän siisti kauluspaita, vain kuusi euroa. Kerrankin minua onnisti.

Puhuessani eilen pikkuveljeni kanssa tajusin kuinka nopeasti aika on oikeasti kulunut. Juhalla oli eilen ruotsin kuullunymmärtämisen kokeet. Siitä on jo seitsämän vuotta, kun itse olin samassa tilanteessa. Miten paljon onkaan tapahtunut kirjoitusten jälkeen. Sain suuren määrän ystävänpäiväviestejä ystäviltäni, myös monilta sellaisilta joista en ollut kuullut aikoihin. Vaikka pitäisinkin ystävänpäivää markkinavoimien hömppänä, tosiystävät ne vaan säilyy (kuulostan ihan kuin Outin bulshitgeneraattori parhaina päivinä.. ;) ).

Onnistuin näkemään eilen myös vilauksen Conanistakin. Tai ainakin fanilaumat hänen ympärillään. Vihreä ystäväni, jonka kanssa olin liikkeellä, sanoi nähneensä punaisen pään ihmisjoukon keskellä. Itse en asiasta ole yhtään niin varma. No, Tarja ja Conan ainakin kohtasivat toisensa kasvotusten. Odotan innolla millainen paketti Suomen matkasta lopulta jenkkien televisiossa näkyy. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että mitä tahansa matskussa näkyykin, on maamme saanut hyvin näkyvyyttä. Onko lopputulos negatiivinen vai ei, on jo toinen juttu.

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus matkustaa Kuopioon Demarinuorten Punainen Myrsky -koulutustapahtumaan. Luvassa on mielenkiintoinen ohjelma, osallistujia on luvassa ennätysmäärä ja toveriseura taas taattua. Odotan myös pitkää junamatkaa, jonka aikana voi hyvällä omallatunnolla syventyä kirjalliseen tuotantoon, johon muuten ei olisi mahdollisuutta. Pitääköhän vakaa aikomukseni mennä aamulla salille juoksemaan - sen näkee aamulla.

2 kommenttia:

Ilja Suvanto kirjoitti...

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus matkustaa Kuopioon Demarinuorten Punainen Myrsky -koulutustapahtumaan.

Sama tapahtuma löytyy myös omasta kalenteristani, eli nähdään Kuopiossa. :)

wayneb200 kirjoitti...

Hi Jani