tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Viisi pelottavaa faktaa minustaKiitos vaan paljastusvaatimuksistasi Hanu. Toisin kuin hän, en ollut edes muistanut koko asiaa. Siis vaatimusta kertoa viidestä omistuisuudesta, joita omistaa tai harrastaa. Useimmille kaikki tapani lienevät sen verran spookeja, että koko blogini voisi laittaa tähän gategoriaan. No, päätin valita esittelyyn viisi vähiten pahennusta herättävää tapaani...tämän jälkeen haastan seuraavat viisi henkilöä samaan hommaan.

1. Keitän ruokani aina ylikypsäksi. Silloin harvoin, kun ehdin jäämään illaksi kotiin ja laittamaan jotain kasvisafkaa, kokoan paistinpannulle suuren määrän vihanneksia, papuja ja muita aineksia. En niinkään ajattele mikä aika olisi paras kullekin raaka-aineelle, vaan sen, että kaikki terveellisenä pitämäni aineksi paistuisivat tarpeeksi. Tämän lisäksi kumoan vielä purkin raejuustoa kaiken päälle ja annan hautua. Kun sitten viimein otan kannen pois ovat kaikki raaka-aineet pilalla, mutta ah, lopputulos on niin terveellinen. Ihmisten harhaluuloissa elävä luulo siitä, että Hotel Kämpissä työskennellyt ihminen osaisi tehdä ruokaa, on täyttä roskaa.

2. Kanavakoettelu. Katsoessani jossain televisiota, haluan aina olla joka kanavalla, yhtä aikaa, kaikkien kanssa... Pyydän kauniisti saada kaukosäätimen itselleni: VIRHE! Sitten se on menoa. Alan "koetella" toisia kanavia, ilta päätyy yleensä siihen, että pysyn yhdellä kanavalla kaksi sekunttia ja jatkan seuraavalle. Toiset eivät voi olla television äärellä saamatta kauheita angsteja minua ja televisiota kohtaan.

3. Viime hetken kiire. Kuten monilla muillakin, asiat tuppaavat jäävän viime hetkeen. Oli kyseessä sitten tenttiin lukeminen, artikkelin kirjoittaminen tai paidan silitys. Olen pyrkinyt pääsemään tästä tavasta eroon pakottamalla itseni tekemään asiat aina silloin, kun ne eteen tulevat, muuten ne jäävät. Tähänkin haasteeseen pyrin vastaamaan heti - tosin kärsien huonoa omaatuntoa siitä, että myös "aiheellisempiakin" asioita olisi tehtävänä..kuten opiskelu täällä Laureassa.

4. Myöhästely. Liekö myöhästelylle mitään psykologista syytä? Vaikka aina uskoo ja toivoo, että herää ajoissa ja lähtee liikkeelle, mutta melkein päivittäin huomaa olevansa myöhässä. Olen yrittänyt ymmärtää tätä puolta itsestäni ja selittää ajoissa olemisen dilemman olevan vain Pohjoismaisen hyvinvointivaltion aiheuttamaa stressiä. Toisaalta ärsyynnyn myös itse jos joku on myöhässä tavatessaan MINUA!

5. Alastomuus. Täysin luonnollinen olotila, mutta rajoittunut yhteiskuntamme liittää tähänkin olotilaan jotain hävettävää. Käytän nykyään oviketjua ollessani yksin kotona. Muutaman kerran nolo tilanne on ollut lähellä, kun kuulen kämppiksen tulevan (kavereidensa kanssa) ja minulle ei ole ollut mitään muuta päällä kuin luonnon minulle luoma komea vartalo. Ggrrr. Myönnän kyllä olevani hieman vainoharhainen siitä, näkeekö kukaan vastapäisistä taloista sisään ja ottaa valokuvia...toivottavasti (ei) ;)

Tässä muutama fakta minusta. Tylsää...blaah. Ei liene tullut kellekään minua hyvin tuntevalle yllätyksenä. Seuraavaksi kaappinsa ovea saavat aukaista Esa, Arto, Mats, Hanna ja Mirva.

1 kommentti:

Mirva kirjoitti...

Myöhästyit! Petteri ehti ensin, mutta vastaukset siis edelleen luettavissa blogistani :)