torstaina, huhtikuuta 13, 2006

Pääsiäinen mielessä


Tukholman miniloman jälkeen oli aika palata taas muutamaksi päiväksi arkeen ennen pääsiäistä. Alkuviikko olikin oikein haipakkaa. Maanantaina tein opinnäytettä, tiistai-aamuna tapasin Ollin, jonka kanssa keskusteltiin blogin kirjoittamiseen liittyvistä yksityiskohdista sekä alustavasti artikkelista, jonka hän pyysi minua kirjoittamaan. Viikonloppuna tullut pienoinen stressi kaikista tekemättömistä töistä sai minut kuitenkin lupaamaan artikkelin aikaisintaan toukokuun alkupuolella. Jotain olen minäkin oppinut ;) Illalla olinkin sitten juhlimassa presidentinlinnassa Tarjan järjestämissä kiitosjuhlissa. Paikalle oli kutsuttu 800 aktiivista vaalikampanjan työntekijää ympäri Suomea. Tunnelma linnassa oli arvatenkin katossa ja tupa täynnä tuttuja kasvoja kampanjasta ja yhteiskunnan eri alueilta. Illan juonsi Marco B. ja ihmisiä hauskuutti prinsessa Krisse - aivan hulvatonta stand uppia. Ilahduttavaa oli nähdä, että mukana oli myös nuoria. Tarjan pyysi välittämään terveisensä kaikille, jotka olivat mukana kampanjatyössä, mutta jotka eivät olleet paikalla juhlissa.

Omalta osaltani ilta sujui lähinnä Oraksen, Idan ja muiden tovereiden, joiden kanssa oli kiva vaellella salista toiseen ja rupatella tuttujen kanssa. Ilta oli ohi nopeasti ja ennen lähtöä kiitimme vielä illan emäntää hyvistä bileistä ja jubasimme hetken. Tarja muisteli vielä Hakaniemen kampanjatoimiston hyvää henkeä ja lämmintä ilmapiiriä, joka siellä todellakin oli... voi kun tuntui kivalta kuulla. Yhdeksän jälkeen suunnistimme Underbaarin kautta Teatteriin, jonne oli kokoontunut pieni, mutta sitkeä jatkoporukka. Tanssijalkaa kuitenkin vipatti, joten päätimme jatkaa iltaa Lostariin. Alakerrassa menoa oli jo puolenyön jälkeen. Kuten melkein joka yö, kahden aikaan paikka oli melkein täynnä. Tajusin, että ilta oli vaalikampanjan tiimoilta ENSIMMÄINEN tilaisuus, jolloin en kokenut olevani töissä, ja nautin vaan hyvästä fiiliksestä. Ehkä mä sen viimein ansaitsinkin.

Keskiviikkona alkoivat kevään viimeiset koulukurssit. Onneksi tunteja tulee olemaan todella vähän, joten opinnäytetyöhön riittää kunnolla aikaa. Päivällä kävin olemassa SONK:in edustaja Allianssin kevätkokouksessa ja illalla haastattelimme Helsingin demarinuorten uusia työntekijäkandidaatteja. Valituksi uudeksi piiirisihteeriksi tuli jyväskyläläinen Eero Ylinentalo. Onnea uudesta työstä! Illan pidinkin sitten vapaata ja kävin syömässä hyvässä seurassa Viassa.

Ainiin, sain postia myös kaupunginvaltuustolta. Siellä oli hyväksytty valintani Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varajäseneksi. Lautakuntahan tekee mm. kulttuuripoliittisia päätöksiä avustuksista ja apurahoista. Toimin lautakunnan puheenjohtajana toimivan Jörn Donnerin varamiehenä. Yleensä puheenjohtaja käy jokaisessa kokouksessa, joten mitään joka kuukausittaista tointa lautakunnasta ei saa. Mielenkiintoisinpana pidän pääsyä tutustumaan syvemmin Helsingin kaupungin kulttuuripolitiikan suunnitteluun sekä toteutukseen.

Pääsiäiseksi lähden käymään kotona Nurmeksessa äitin ja isän luona. Vaikkei lomalla voi olla täysin ilman töitä, aion ainakin nukkua kunnolla.

3 kommenttia:

Katri Söder kirjoitti...

Yritähän Jani rentoutua lomalla, nuku ja ulkoile ja unohda oikeasti työt ja velvollisuudet neljäksi päiväksi. Sinä olet niitä ihmisiä jotka pelastavat maailmaa 24 tuntia vuorokaudessa, ja se on ihailtavaa, mutta välillä pitää olla kokonaan tekemättä mitään. Ihanaa lomaa ja pääsiäistä!

Sami kirjoitti...

Kiitokset mukavasta seurasta tiistai-iltana!

Jani Ryhanen kirjoitti...

Eipä mitään - oli ihan hauskaa...löytyihän ne muutkin sitten lopulta ;) Hyvää pääsiäistä kaikille!