sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Nordic Mafia Rules!

Huhuu!! Mielettömästi onnea meille - siis mehän tää tuotiin kotiin! ;) Ja miten siisti osoitus nuorillekin siitä, että äänestäminen kannattaa - demokratian voitto siis. Kaikki pohjoismaat antoivat Suomelle täydet pojot eli kyllä me täällä pohjolassakin osataan.

4 kommenttia:

Ilja Suvanto kirjoitti...

Hyvä on, hyvä on. Olen siis Demarinuorten ainoa ilonpilaaja, jota koko Euroviisujen konsepti ärsyttää tavattomasti. Kommentoin tätä järjetöntä rahan tuhlaamista eilen omassa blogissani, otsikolla 15.000.000 ja rapiat.

Katri Söder kirjoitti...

Siis aivan uskomaton juttu on se, että normaalisti kukaan ei kehtaa tunnustaa katsovansa euroviisuja, ja nyt kaikki jopa lauleskelevat (tai örisevät) Suomen biisiä ihan julkisesti. Minusta se oli huono, mutta monien muiden maiden puolialastomat typyt olivat toki vielä mauttomampia.

Jani Ryhanen kirjoitti...

Tjäna. Olen aina pitänyt isoista showista - Euroviisut kuuluvat parhaimpiin maailmassa. Varmaan 15 miljoonaa euroa voisi sijoitaa moneen muuhunkin (paljon turhanpäiväisempään), mutta tässä satsaus lienee ihan oikeutettu.

En nyt ole ihan varma mihin kaikki rahat viisuissa menevät, mutta osa varmaan tilaisuuden lähettämiseen ympäri Eurooppaa. Lavan ja valojen rakentaminen tuskin kaikkia miljoonia nielee. Liekö kisat järjestävän tahon vastuulla esiintyjien ja heidän esikuntiensa majoittaminen..? 2000 toimittajan ainakin uskotaan maahan tulevan myös.

Tämäkin on kulttuuria - yhteiseurooppalaista vieläpä. Kuinka moni muu tapahtuma yhdistää niin konkreettisella tavalla koko mantereen viikon ajaksi. Kulttuurilla ravitaan sielua. Samalla tavalla ajateltunahan miljoonia euroja nielevän klassisen musiikin soittaminen orkestereissa voisi laittaa harkintaan myös.

Oikein hyödynnettynä Suomi ja sen luonto, kulttuuri, ympäristö, ihmiset, innovaatio jne. saa aivan mielettömästi huomiota. Siis nyt en tarkoita kökösti toteutettuja MM-kisoja, jossa sade ja köykäiseltä stadionilta lähetetyt lähetykset tuskin sai ketään tulemaan Suomeen. Mutta kuten Kreikan kisojen kohdalla sai huomata, maa sai kahtena iltana lähettää tuntien ajan täysin omannäköistä propagandakuvaa, ja ainakin omalla kohdallani kuva Kreikasta "maailman ihanimpana ja lämpinämpänä" matkailumaana sai vahvistusta.

Kunhan siis asialle laitetaan oikeat henkilöt ja tahot, voi Suomenkin esitellä houkuttelevasti.

Tuntien suora mainosaika sadoille miljoonille ihmisille lienee tuon 15 miljoonan euron arvoista. Ja sekin rahakin menee osittain Suomalaisille hotelleille, ravintoloille, kaupoille sekä yhteiskunnalle.

Katri, itse vain rakastuin noihin hahmoihin - aivan mainiota tuotteistamista ja takana yli 10 vuoden uurastus. Ja ovat muuten julkisesti olleet Euroviisuja katsovan suuren vähemmistön - siis homojen puolella ;)
HR Hallelujah!

Mikael Hiltunen kirjoitti...

Uskomatonta, että Lordi voitti! Seurasin itse euroviisuja pohjoismaisessa seurassa Oslossa. Pohjoismainen nuorisopaneli oli nimittäin kutsuttu islantilaisen ainejärjestön euroviisubileisiin Oslon ulkopuolella sijaitsevaan päiväkotiin:) Islannin suurlähetystö oli kekkereissä mukana tarjoamalla poppoolle punkkua ja valkkaria. Oli aika epätodellinen olo juoda ilmaista punkkua päiväkodissa Oslossa ja seurata Lordin riemuvoittoa sekopäisten islantilaisten ympäröimänä:) Eläköön Suomi ja pohjoismainen yhteistyö!