tiistaina, toukokuuta 30, 2006

TIEDOTE 30.5.2006

TIEDOTE 30.5.2006

JULKAISTAVISSA VÄLITTÖMÄSTI

Lakivaliokunnan esitys hedelmöityshoidoista sotii tasa-arvoa vastaan

Sosialidemokraattiset nuoret, -opiskelijat, -naisliitto sekä SDP:n (seksuaali ja sukupuolivähemmistö) hlbt-verkosto paheksuvat lakivaliokunnan esitystä rajata hedelmöityshoidot naispareilta ja itsellisiltä naisilta. Erityisesti järjestöt ihmettelevät sitä, kuinka jotkut lakivaliokunnan demaridustajista ovat voineet äänestää tässä asiassa sosialidemokraattien perusarvoja: tasa-arvoa ja vapautta vastaan.

"Esittäessään näitä muutoksia hallituksen esitykseen valiokunta haluaa tietoisesti – vastoin kansainvälistä kehitystä - ottaa takapakkia seksuaalivähemmistöjen oikeuksissa," ihmettelee sosialidemokraattisen hlbt-verkoston koordinaattori Jani Ryhänen. Jo muutaman vuoden ajan
hedelmöityshoitoja ovat saaneet myös itselliset naiset ja naisparit, jos hoitoja antava henkilöstö on katsonut heidät vanhemmuuteen kykeneviksi.

Järjestöt toivovat, että eduskunta olisi lakivaliokuntaa viisaampi ja hyväksyisi lain hallituksen esittämässä muodossa, jossa hoitoja ei rajattaisi naisen siviilisäädyn mukaan. Tutkimukset tukevat kantaa, joiden mukaan naispari on yhtä hyvä kasvualusta lapselle kuin isän ja äidin muodostama perhe. "Lapsella tulee olla oikeus rakastavaan kotiin, tämän kodin voivat tarjota yhtä hyvin naispari, itsellinen nainen tai isän ja äidin muodostama perhe," Toteavat järjestöt.

Sosialidemokraattinen hlbt-verkosto
Sosialidemokraattiset nuoret ry.
Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK ry.
Sos. dem. naiset

Lisätietoja: Jani Ryhänen 050 537 2348

1 kommentti:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Hyvä tiedote. Äänestystulos on käsittämätön. Tai sitten sitä ei vaan halua käsittää..

Hienoa, että olet Jani jaksanut kamppailla tämän asian parissa.