torstaina, toukokuuta 17, 2007

Kannanotto 17.5.2007: Homofobia yhä ongelma Suomessa

Pinkkiruusu ry: Homofobia yhä ongelma Suomessa

Hyvästä tasa-arvokehityksestä huolimatta homofobia on yhä ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Vaikka syrjintä on kielletty esimerkiksi työhönotossa, on vaikeaa muuttaa ihmisten kielteisiä asenteita lainsäädännöllä.

Homofobia johtuu tiedon puutteesta, joten valtio voi sitä parhaiten vähentää lisäämällä kansalaisten mahdollisuuksia saada asiallista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä yhteiskunnallisten
instituutioiden, kuten koulun ja armeijan kautta.

Pinkkiruusu ry muistuttaa Suomen hallitusta lupauksistaan, ja toivoo sen valmistelevan pian hallitusohjelmassa luvatun esityksen samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta sisäiseen adoptioon. Jos hallituspuolueissa ei ole riittävää enemmistöä toteuttamaan uudistusta, löytyy SDP:n eduskuntaryhmästä varmasti tukea, jotta sisäinen adoptio saadaan toteutettua tällä hallituskaudella.

Lisäksi yhdistys esittää, että selvitettäisiin mahdollisuus antaa samaa sukupuolta oleville pareille tasa-arvoinen oikeus myös ulkoiseen adoptioon.

Torstaina 17.5. vietetään maailmanlaajuista homofobian vastaista päivää. Päivän tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, että syrjintää seksuaaliseen suuntautuneisuuteen perustuen tapahtuu edelleen. Pinkkiruusu ry on mukana ravintola dtm:ssa järjestettävissä 1705-päivän päätapahtumassa, jossa yhdistys jakaa vaaleanpunaisia
ruusuja muistuttaen edelleen yhteiskunnassa vallitsevasta homofobiasta.

Lisätietoja:
Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys - Pinkkiruusu ry
puheenjohtaja Jani Ryhänen, puh. 050 537 23 48

Ei kommentteja: