sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Mikä nainen!

Viisut ovat ohi ja voitto meni Serbiaan. Mahtava Marija Šerifović voitti kappaleella Molitva. Itse olin seuraamassa spektaakkelia dtm:ssa T,T&T:n seurassa. Jo yhdeksän jälkeen paikka täyttyi nopeasti katsojista. Kello kymmeneltä paikka räjähti. Ensimmäinen kliimaksi oli Hannan esitys. Toinen oli numerolla 11 kilpaillut Madonna-Björk -imitaatio, jossa oli hieman yritystä. Ukrainan Babuska teknibiitti oli mieletöntä; saa kuulla muuten kappaletta koko kesän diskoissa ympäri Eurooppaa. Iso-Briannian homot eivät tuoneet voittoa - aika tylsä esitys ja siinäpä ne parhaat olivatkin.

Juontajat olivat hyviä - Krisse myös. Joulupukki olisi voinut olla samannäköinen postikortissa ja lavalla. No - mutta kaikesta huolimatta paras kv-paketti, joka Suomessa on koskaan järjestetty! Harmi etten ollut mukana organisaatiossa, olisi varmaan oppinut hurjasti. Ja valot - MIELETTÖMÄT! Miltähän tuntuu katsoa seuraavaa Emma-gaalan televisiontia näiden kisojen jälkeen? Toivotaan, että sitä tietoutta tyylikkäästä shown ohjauksesta riittäisi myös omiin tuleviin ohjelmiimme, vaikkei ylimääräistä rahaa olisikaan.

Nämä kisat olivat kyllä varsinaiset vähemmistöjen riemuvoitto. Euroviisuista on todellakin tullut Euroopan homojen suurin gay-pride -tapahtuma. Se, että kisan voitti kuka voitti hyväksikäyttäen kuvakieltä, josta selvästi oli luettavissa naisten välisestä rakkaudesta, voi olla iloinen. Itä-Euroopassa ja Balkanilla vähemmistöjen asema on ollut hyvin huono. Josko tämä voitto voisi lieventää ennakkoluuloja homoja kohtaan? Ilman valtamediaa liennytystä on turha odottaa. Vielä kymmenen vuotta sitten tilanne vähemmistöjen oikeuksien kohdalla ei ollut todellakaan näin hyvä. Kehitys kehittyy ja tasa-arvo edistyy.

Suomi hävisi sitten jääpallokisat - no, eipä voi mitään.
Kuva Yle.fi/eurovision