maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Living Library

Viime viikko oli vaihteeksi yhtä juoksua. Töissä siivottiin muiden töiden ohella vinttiä, SETA:n politiikkavaliokunta kokoontui tiistaina kuten myös Haagan johtis. Hyvä ystäväni Tanja oli käymässä ensimmäistä kertaa kahdeksaan (!) vuoteen Helsingissä ja hänelle pidin seuraa keskiviikkona. Kaikesta huolimatta, Tanja oli oikein reipas eikä eksynyt kertaakaan kaupungissa!

Samana iltana sain myös tietää, että yhdistyksemme Pinkkiruusu ry oli saanut maininnan Kati Mustolan ja Johanna Pakkasen teoksessa "Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historia". Sain myös kuulla, että toinen ystäväni on saanut viimeisen opintosuorituksen hyväksytysti läpi Laureassa! Onnea siitä hänelle.


Loppuviikosta ehdin hoitaa vielä luottamusmiehen hommia, kirjoitaa toka vikaa esseetä ja valmistautua viikonlopun Maailma Kylässä -festivaaleja varten, jossa toimin Kaikki Erilaisia - Kaikki Samanarvoisia -teltan Elävä Kirjastossa homo-kirjana. Viikonloppu sujui tavattoman mielenkiintoisissa merkeissä kirjastossa 29 muun kirjan kanssa. Elävässä kirjastossa ajatuksena on tarjota erilaisia "kirjoja", joita ihmiset voivat lainata ja tutustua erilaisiin aiheisiin. Tällä kertaa kirjastossa oli mm. insinööri-kirja, pakolaisnainen-kirja ja pyörätuolissa oleva vammainen -kirja.


Itseäni lainattiin kumpanakin päivänä neljä kertaa ja lainauksien aikana vastailin useasti mielenkiintoisiin kysymyksiin. Oli avartavaa huomata, että vaikka itse elänkin täyttä elämää seksuaalisen vähemmistön edustajana, kaikille ei ollut edes selvää mitä sana homo tarkoittaa. Elävää Kirjaston konsepti on kansainvälinen ja voin lämpimästi suositella sitä levitettäväksi ja vietäväksi muuallekin Suomeen.


Kahden päivän festarielämän jälkeen olin illalla niin väsynyt, että festareiden jatko-bileet oli pakko jättää väliin vaikka olisin paikalle halunnut mennäkin. Onneksi esseeni alkaa olla kohta valmis palautettavaksi opettajalle - toinen pitäisi rutistaa vielä ennen kesäkuun puoliväliä...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ukko!

Edes MIE en ole niin onneton, että pystyisin eksymään, kun on koko ajan joku näyttämästä minne mennä... tai noh, ööö :)

Kiitos vaan seurasta ja kaikesta. Oli kiva nähdä siut omassa elementissäsi ja tavata ystäviäsi. Ehkä taas kahdeksan vuoden päästä uudestaan!

Reippaana,
T