torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Laiva on lastattu aktiiveilla...


Jo toinen päivä salia putkeen - säännöllinen urheilu alkaa olla jo taas tapa!

Pidemmän aikaa olen odottanut tämän viikon torstaita, jolloin alkaa perinteinen Allianssi-risteily. Tällä kertaa aiheena on "nuorisotyö toisin silmin". Tapahtuma kokoaa laivan täyteen valtakunnallisia nuoriso- sekä poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen edustajia keskustelemaan siitä, mihin suomalainen nuorisotyö on menossa. Seminaari alkaa jo aamulla Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa, jonne tilaisuuden tulee avaamaan Presidentti Halonen.

Illan ohjelma laivalla onkin täynnä erilaisia alustuksia sekä esitelmiä projekteista ja toiminnasta, joita eri järjestöt Suomessa tekevät. En ole vielä päättänyt mihin ohjelmaan laivalla osallistun - niin moni vaikuttaa mielenkiintoiselta. Esimerkkinä mainittakoon Allianssin kansainvälisten yhteistyökumppaneiden esittelyä keskittyen Viroon, Venäjään ja Valko-Venäjään ja näiden maiden nuorisotyöhön. Huomioarvoa lisää se, että parin viimeisen valtion tiukka suhtautuminen kansalaisjärjestöihin sekä niiden toiminnan rajoittaminen on aito ongelma kyseisissä maissa. Tässä siis oiva mahdollisuus saada ensikäden tietoa Venäjien tilanteista. Luvassa olisi myös paneeli: YK ja nuorisopolitiikka globalisaatiovoittajien Suomilandiassa. Paneelissa on mukana mm. iki-ihana toveri Turusta, Antton R, joka toimin YK: nuorisodelegaattina vuonna 2005. Toinen varmasti mielenkiintoinen panelisti on puolestaan tämän vuoden nuorisodelegaatti Lotta Backlund, jonka stand-up taitoja olen täällä jo aikaisemmin kehunut.

Toki risteilyllä on myös yhteiskunnallisesti syvempikin tarkoitus - tuttujen näkeminen ja rellestäminen. Toisin sanoen nörttien Goom! Ah, kuinka viikon mittaan korviini on kantautunut huhuja siitä, kuka tänä vuonna lähtee mukaan. Siis aivan kaikki! Ja jos et ole siis vielä lähdössä mukaan, liity nyt heti aamulla lähimpään marttikerhoon ja vaadi puheenjohtajalta saada päästä mukaan. Huomenna olen antanut itselleni vapauden pitää hieman vapaata...siitä ehkä myöhemmin saa lukea raporttia täällä :)

Vielä ennen nukkumaanmenoa: on niin hyvä mieli, kun sain siivottua (ja luututtua lattian!) huoneeni ennen viikonloppua. Tätä ei tapahdu kauhean useasti! Perjantaina luonani järjestetään HESAKO:n (Helsingin seudun sos.dem. amk-opiskelijat) kokous ja myöhemmin asuntoni toimii majapaikkana turkulaiselle toverille. SONK järjestää lauantaina ilmasto- ja energiapoliittisen seminaarin Vanhalla. Ja sunnuntaina olen kertomassa Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia -kampanjan etenemisestä SONK:in liittohallitukselle...mielenkiintoinen viikonloppuputki siis luvassa!
Kuva: Allianssi vene

4 kommenttia:

Anssi Pirttijärvi kirjoitti...

Eiks salilla ole parasta käydä niin, että pitää päivän tauon? Itse ainakin yritän noudattaa noita taukoja, ehkä toi on vain tekosyy laiskuudelle... :)

Ted kirjoitti...

Hej vännen... tack för en rolig och givande kryssning... speciellt diskussionerna idag ute på däcket :D

Katri Söder kirjoitti...

Jani kerrohan seuraavassa kirjoituksessa miten risteilyllä meni. Itse itkin täällä maissa tiedän perään, en päässyt mukaan koska olin töissä.

Jani Ryhanen kirjoitti...

Hej ni Alla! Tack för dig själv Ted - det var helt trevligt att diskutera med dig..och med andra också :) Jag försöka skriva om händelserna på kryssning (kanske lite nedbantad version ; )) snart. Nu måste jag studera först.

Veckoslutets SONK seminarium gick väldigt bra och var jätteintressant - kanske någonting om det också!

Vi hörs snart!