tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Päivityksiä luvassa


Saunomista ja politiikkaa

Pitkästä aikaa minulla tuntuu olevan aikaa kirjoittaa tänne ilman, että tarvitsisi tuntea huonoa omaatuntoa ajan valumisesta hukkaan. Viikonloppu sujui Työväen Akatemiassa Kauniaisissa nuorille demareille suunnatussa Tulevaisuus Akatemiassa IV:ssa, jossa olimme keskustelemassa tällä kertaa aiheesta arvot ja politiikka. Moni toveri on ansiokkaasti kuvannut viikonlopun antia, joten en itse ala sitä toistaa. Käykää tsekkaamassa ainakin Lindan tai Arton blogit...sunnuntai-iltana olo olikin äärimmäisen väsynyt ja nuutunut. Pari viikonloppua putkeen erilaisia koulutustilaisuuksia ja viikolla koulussa opintojaksojen raporttien loppuunkirjoittamista sekä esityksiä - senhän arvaa. Seurassa ei onneksi ole ollut valittamista.

Tällä viikolla olisi tarkoitus lukea ensi viikon tentteihin. Tuleva viikonloppu tarjoaa myös monipuolisia vaihtoehtoja ohjelman suhteen. Tarjolla olisi niin suomenruotsalaisten Regnbågshelgen kuin Sosiaalifoorumikin. En ole vielä päättänyt mihin menen - todennäköisesti sahaan kahden tapahtuman tarjonnan välillä. Sunnuntain pidän kyllä sitten vapaata. Ilo on ollut myös suuri, koska veljeni Juha sai ylioppilaskirjoitukset päätökseen. Hieno homma veli! Toivotaan vielä, että tuloksetkin ovat hyviä.

Eilen olin Kirjan juhlasalissa, jossa järjestettiin Tarjan kiitosbileet Hakiksen kampanjatoimiston väelle. Paikalle oli saapunut ainakin 130 ihmistä. Ohjelma oli mitä mainioin, mm. Heinäsirkka esiintyi juhlassa upean äänensä kanssa. Juhlassa tapasi suuren määrän ihmisiä, joiden kanssa oli tehnyt töitä monta kuukautta putkeen. Tulipa paikalle myös Tarja, joka myös jammasi omiensa parissa ennen lähtöään.

Ihmissuhdedraamaa dvd:ltä

Katsoin juuri ystäväni Viljamin kanssa aivan mahtavan leffan, Latter Days. Elokuva kertoi nuoresta mormonipojasta, Aaronista, joka lähetetään Los Angelesiin tekemään lähetystyötä. Uudessa ympäristössä hän sitten törmään uudenlaiseen elämäntyyliin. Pikkuhiljaa hän myöntää itselleen mikä hän todella on ja rakastuu naapurin homokundiin, Christianiin. Totuuden tullessa ilmi, mormonipoika lähetetään kuitenkin takaisin kotiin häpeässä. Naapurin enkelipoika ei saa kuitenkaan mormonia mielestä ja lopulta pojat tapaavat vielä kerran...loppu on aivan ihana. Leffan nähtyään tuli taas äärimmäisen haikea olo siitä, ettei ole ketään, jonka kanssa voisi jakaa elämäänsä. Sitä varten kai nuo independent-leffat ovat; niiden kautta saa heittäytyä rohkeasti haikeuden vietäväksi ja unelmoimaan siitä oikeasta.

Sitä ennen alkuilta sujui oikein työteliäissä tunnelmissa. Olin vapaaehtoisena Aids-tukikeskuksessa Miesten kesken turvallisesti-projektin tiimoilta pakkaamassa satoja kortsuja ja liukkareita pakkauksiin, joita jaetaan osana sukupuolitauteja ehkäisevää työtä homomiehille baareissa ja erilaisissa tapahtumissa. Jos kyseisellä valistustyöllä voidaan muistuttaa miehiä (myös heteroita ja naisiakin) turvaseksin tärkeydestä ja kondomeista varsinkin satunnaisissa seksisuhteissa, ja näin estää yksikin hiv- tai muu tartunta, olemme onnistuneet työssämme. Yhteiskunnan ja päättäjien tulisi ymmärtää miten paljon jo yhden tartuntatapauksen estäminen säästää yhteisiä varoja - saati sitten yksilölle ja hänen läheisilleen koituvaa henkistä tuskaa. Kevään aikana olenkin mukana useammassa tempauksessa ja tapahtumassa jakamassa tietoa ja turvaseksipakkauksia, mm. vapun Loveboat-risteilyllä. Edelliskertojen Munaristeily on vaihtanut paikkaa pääsiäisestä vapuksi - tietääköhän ajanvaihdos muutosta myös juhlijoiden juomatavoissa..?!

ps. Kiitos lukuisista kommenteista liittyen armeija ja homot -artikkeliin. Tarkoituksena sillä olikin toimia keskustelun aloittajana aiheesta, josta ei ole vielä kauheasti keskusteltu. Laitakaa toki vielä kommenttia aiheesta, otan mielellään palautetta vastaan.
ps2. Miten saada ystävä vakuuttuneeksi siitä, että Helsinki on oikeasti vierailunarvoinen kaupunki? Viime aikoina olen yrittänyt saada ystävääni Tanjaa vierailulle tänne siinä kuitenkaan onnistumatta....nyt Tiina ja Sanna - hieman apua suostutteluun kaivataan! ;o)

Kuva leffasta Latter Days

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ovelaa ukkoseni, ovelaa...

Vastahan mie seittämän vuotta sitten kävin siellä, joten ei kai siellä ole tarkoitus sentään joka päivä rampata...

Sitä paitsi siitä meijän alkuperäisestä suunnitelmasta on jäljellä vielä kolme vuotta arvokasta peliaikaa, joten eihän tässä ole vielä kiirekään...;)

Ettäs tiiät. Höh!

Jani Ryhanen kirjoitti...

Niin Tanja, mutta kun en jaksa vaan odottaa...ja kävithän siellä Norjassakin. Että höh vaan itsellesi! ;)